Banner 980x90

Aicina apskatīt jauno Jūrkalnes atpūtas centru

Pirmdien, 3.martā plkst.17.30 Ventspils novada iedzīvotāji tiek aicināti uz jauno brīvā laika pavadīšanas centru Jūrkalnē, "Krastos", lai apskatītu telpas un uzzinātu par centra plānotajām aktivitātēm un notikumiem. Pasākuma apmeklētājus iepriecinās arī Alsungas folkloras kopas "Suitu vīri" dziedātāji, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv  informēja Ventspils novada pašvaldībā.

Ventspils24.lv jau vēstīja, ka piektdien, 21.februārī, Jūrkalnē, pagasta pārvaldes ēkas "Krasti" otrajā stāvā, tika atklāts brīvā laika pavadīšanas centrs. "Krastu" pirmajā stāvā atrodas Jūrkalnes pagasta pārvalde, pasts un bibliotēka, bet ēkas otrais stāvs līdz šim netika izmantots, tādēļ tika pieņemts lēmums veikt telpu rekonstrukciju, lai pagastā dažādotu ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī tūristu brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Nams, kurā atklās brīvā laika pavadīšanas centru, celts 1835. gadā. Tas ir kultūrvēsturisks objekts ar arhitektonisku nozīmi; savulaik ēkā darbojās pirmā pagasta skola, Ulmaņlaikos – pagasta valde. Veicot "Krastu" otrā stāva rekonstrukciju, iekārtota senlietu krātuve, kurā izvietoti Jūrkalnes un suitu novada tradicionālie vēstures priekšmeti, atjaunota viena mācību klase ar pirmās pagasta skolas mācību priekšmetiem un materiāliem. Domāts arī par radošo darbnīcu nodarbību organizēšanu, tādējādi pilnveidojot iedzīvotāju mūžizglītības piedāvājumu, apvienojot to ar vēsturisko tradīciju atjaunošanu – aušanu, tīklu lāpīšanu utt.

Lēmums par "Krastu" otrā stāva rekonstrukciju Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvaldē pieņemts 2013.gada 8.februārī, projekta kopējās izmaksas ir 193402,53 eiro, Eiropas Zivsaimniecības finansējums ir 76357,30 eiro, Ventspils novada pašvaldības – 117045,25 eiro. Rekonstrukcijas gaitā izbūvēta jauna siltumtrase, ēka pievienota centralizētās siltumapgādes sistēmai, nodrošinot tās energoefektīvu apsaimniekošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)