Banner 980x90

Akcijas laikā Ventspilī šoruden izvesti 13 000 maisu ar kritušajām koku lapām

Ventspils, 15.nov., LETA. Ventspilī ikgadējā lapu savākšanas akcijā šoruden izvesti ap 13 000 maisu ar kritušajām koku lapām, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Lapu savākšanas akcija Ventspillī ik gadu tiek rīkota no 1.oktobra līdz 15.novembrim. Tās laikā iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas pieteikt izvešanai sagrābtās un maisos saliktās koku lapas. Šogad novērota ļoti liela iedzīvotāju atsaucība - akcijas laikā kopumā izvesti ap 13 000 maisu. Lai gan iedzīvotāji paši izvēlas, kādos maisos ievieot lapas, maisu tilpums parasti ir no 150 līdz 200 litriem, piebilda Kalsere.

Pēc izvešanas lapas tiek kompostētas.

Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā, skaidroja Kalsere. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju, kas atrodas pieguļošās teritorijas robežās, kaisīšanai. Uz katru šādu īpašumu ir paredzēts piegādāt ap 100 kilogramiem smilts un sāls maisījuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)