Banner 980x90

Ar dažādiem pasākumiem un salidojumu Ventspils 1.pamatskola svin 95 gadu jubileju

Rīga, 9.okt., LETA. Šonedēļ Ventspils 1.pamatskola svin skolas 95.dzimšanas dienu, rīkojot dažādus pasākumus un skolas absolventu, darbinieku salidojumu, aģentūru LETA informēja Ventspils 1.pamatskolas direktore Sandra Šulce.

Visu nedēļu Ventspils 1.pamatskola aizvadīs svētku noskaņās, nedēļas sākumā rīkojot projektu dienas par tēmu "Skolai 95".

Projektu dienās katrai klasei dots savs uzdevums - 1.-3.klases skolēni zīmēs skolu, skolēnus un skolotājus, savukārt 4.klašu audzēkņi veiks skolēnu un skolotāju aptauju, bet piektklasnieki rakstīs apsveikumus dzejas un eseju formā. 6.klašu skolēni analizēs skolas vēsturi, savukārt 7.klases apskatīs, kāda skola un skolēni ir šodien, astotklasnieki domās par skolas nākotni, bet 9.klases rakstīs vēstījumu nākamajām skolas paaudzēm.

Jau rīt katra klase piedalīsies ceriņu stādīšanas talkā gar Inženieru ielu, savukārt skolas zālājos tiks iestādīti sniegpulksteņu un krokusu sīpoli. Ceturtdien un piektdien skolas zālē notiks svētku koncerti gan skolēniem, gan vecākiem.

Savukārt skolas absolventu un darbinieku salidojums notiks 13.oktobrī no plkst.18.

Ventspils 1.pamatskola dibināta 1923.gadā kā Ventspils 2.pamatskolas nodaļa ar vienu pamatskolas klasi skolotāja Herberta Dorbes vadībā. Ar 1923.gada 1.novembri tika atvērtas arī pamatskolas 1.-4.klases un skolā mācījušies vien 149 skolēni. Skolai pavisam bijuši seši nosaukumi un tikai 1992.gadā skola kļuvusi par Ventspils 1.pamatskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)