Banner 980x90

AT vērtēs atceltās VeA rektores Rēvaldes sūdzību saistībā ar Krēsliņa iecelšanu par rektora vietas izpildītāju

Foto: Ventspils24.lv
Foto: Ventspils24.lv
Augstākā tiesa (AT) otrdien, 23.augustā, skatīs bijušās Ventspils Augstskolas (VeA) rektores Gitas Rēvaldes sūdzību par viņas pieteikuma nepieņemšanu saistībā ar valdības lēmumu iecelt Kārli Krēsliņu par VeA rektora vietas izpildītāju.

AT Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs pieteicējas blakus sūdzību par Administratīvās rajona tiesas lēmumu atteikties pieņemt pieteikumu. Rēvalde iesniedza pieteikumu atcelt Ministru kabineta 22.jūnija rīkojumu "Par Kārli Krēsliņu", ar kuru iecelts VeA rektora vietas izpildītājs, kas pildīs rektora pienākumus līdz jaunievēlētā rektora apstiprināšanai.

Administratīvās rajona tiesas tiesnesis atteicās pieņemt pieteikumu, pamatojot lēmumu ar to, ka pieteicējai nav subjektīvu tiesību pārsūdzēt šo rīkojumu. Lēmumā arī norādīts, ka pieteicēja savas tiesības var aizstāvēt administratīvajā lietā, kas ierosināta saistībā ar viņas pieteikumu par VeA Satversmes sapulces lēmumu, ar kuru pieteicēja atcelta no rektores amata.

Kā ziņots, Administratīvajai rajona tiesai būs jāvērtē Rēvaldes pieteikums par augstskolas Satversmes sapulces lēmuma Rēvaldi atstādināt no rektora amata atzīšanu par spēkā neesošu.

AT savā lēmumā atzinusi, ka augstskolas Satversmes sapulces lēmums atcelt rektoru kā administratīvais akts ir pārbaudāms administratīvajā tiesā. AT ieskatā Satversmes sapulcei, kas rektoru ir ievēlējusi un līdz ar to ir devusi viņam savu uzticību, šis uzticības zaudējums ir jāpamato.

Rēvalde vērsās tiesā, lūdzot atzīt par spēkā neesošu VeA Satversmes sapulces lēmumu par rektores atcelšanu no amata, pamatojot lēmumu ar to, ka rektore ir zaudējusi augstskolas uzticību.

Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce 25.maijā lēma par izglītības iestādes rektores Rēvaldes atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Savukārt valdība 21.jūnijā par VeA rektora vietas izpildītāju apstiprināja augstskolas mācību prorektoru Krēsliņu. Rēvalde šo valdības rīkojumu uzskata par prettiesisku, nepamatotu un atceļamu un uzsver, ka ar to Krēsliņš tiek iecelts par rektora vietas izpildītāju, ignorējot faktu, ka valdība pirms tam no amata nav atcēlusi valsts amatpersonu, proti, Rēvaldi, tādējādi faktiski ar šo rīkojumu radot viņai šķēršļus amata pildīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)