Banner 980x90

Atklās foto plenēru "Ventspils robeža"

Ventspilī atklās foto plenēru "Ventspils robeža", aģentūru LETA informēja Ventspils muzeja Vēstures nodaļas speciāliste Inese Māla.

Plenērā piedalīsies 10 Ventspils fotogrāfi - gan profesionāļi, gan amatieri. Viņu uzdevums būs fiksēt pilsētas vēsturiskās robežas un vēsturiskās ēkas, kas celtas līdz 20.gadsimta vidum, kā arī dažādas pašu ieraudzītas, katrai pilsētas daļai raksturīgas un atšķirīgas pilsētvides īpatnības.

4.jūlijā, no plkst.10.00 līdz 12.00 seminārā, kurā var piedalīties arī citi interesenti, Ventspils muzeja vēsturniece Stella Lindenberga iepazīstinās ar Ventspils pilsētas robežu izmaiņām laika gaitā, bet dabas fotogrāfs Andris Eglītis sniegs ieskatu ainavas fotografēšanas zelta likumos.

Plenērs ilgs līdz 10.jūlijam un noslēgsies ar izstādi "Ventspils robeža" Ventspils Amatu mājā.

Senākais zināmais Ventspils pilsētas robežu apraksts zināms no 15.gadsimta beigām - 1495.gada 31.martā Livonijas ordeņa mestrs Valters fon Pletenbergs parakstīja Ventspils pilsētas privilēģiju sarakstu, kā arī sniedza pilsētas robežu aprakstu. Gadsimtu gaitā pilsētas robežas ir daudzkārt mainījušās. Vairākkārtējas izmaiņas notikušas arī 20.gadsimtā.

1921.gada 3.februārī Latvijas Ministru prezidents izdeva rīkojumu, ar kuru Ventspils pilsētai pievienoja daļu no Sarkanmuižas pagasta - Ostgalu, ciemus pilsētas dienvidos - Gāliņciemu, Mācītājplaci, Kurpniekciemu, Žāžciemu - un Pārventas ciemus - Jāņciemu, Zaķciemu, Čikstiņciemu, Strīķciemu, kā arī piepilsētas mežu. Pilsētas teritorija izauga no 4,5 kvadrātkilometriem līdz 27,5 kvadrātkilometriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)