Banner 980x90

Atsākti ostas pievedceļu rekonstrukcijas un izbūves darbi

Līdz ar silto laiku atsākušies Ventspils brīvostas pievedceļu rekonstrukcijas un izbūves darbi, kas noslēgs piecus gadus ilgušo pievedceļu ostas termināļiem un industriālajām zonām rekonstrukcijas projektu, kopā sakārtojot 40 ielas un laukumus Ventspilī, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv ziņo ostas pārstāvji.

Jau sākušies būvdarbi Jēkaba ielā un Dzelzceļnieku ielā un notiek piebraucamā ceļa izbūve uz nekustamo īpašumu Fabrikas ielā 12, sākta Ganību ielas rekonstrukcija.

Kustes dambī un Celtnieku ielā remontdarbi tika uzsākti jau pagājušajā gadā, bet šogad tie jānoslēdz. Ņemot vērā to, ka būvdarbi ilga līdz pat pērnā gada nogalei, ziemas apstākļos netika veikta noslēdzošās ielas seguma kārtas uzklāšana. Jau sākot projektu, tika paredzēts, ka to veiks šogad - laikā, kad gaisa temperatūra ļaus to izdarīt kvalitatīvi un atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām. Šogad tiks noslēgta arī Sanatorijas ielas turpinājuma izbūve, kā arī izbūvēts pievedceļš Tehnoloģiju centram un potenciālajiem Tehnoloģiju parka objektiem Kaiju ielā.

Arī Lielajā prospektā darbi tika sākti jau pagājušajā gadā, rekonstruējot ietvi, bet šogad pienākusi kārta ielas braucamajai daļai. Darbi tiek uzsākti šonedēļ, un iedzīvotājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Automašīnu kustība rekonstrukcijas laikā notiks tikai vienā virzienā. Virzienā uz centru tā tiks atļauta, taču virzienā no centra kursēs tikai operatīvais un sabiedriskais transports. Apvedmaršruts būs pa Brīvības ielu un Sarkanmuižas dambi.

Jau šonedēļ rekonstrukcija tiks sākta arī Inženieru ielas posmā no Dzeņu ielas līdz Katoļu ielai. Arī šo posmu slēgs satiksmei un veiks pilnu tās rekonstrukciju. Mainītas tiks arī ūdensvada un kanalizācijas sistēmas.

Vēl šogad tiks rekonstruēts Brīvības ielas posms no Lielā prospekta līdz Lāčplēša ielai, mainīts ielas segums Inženieru ielas posmā no Kuldīgas ielas līdz Pļavas ielai, rekonstruēts Kroņu ielas posms no Vasarnīcu ielas līdz Loču ielai, izbūvēts servitūta ceļš uz nekustamo īpašumu Rūpniecības ielā 24A, Lielais prospekts posmos no Aleksandra ielas līdz Kuldīgas ielai, kā arī no Saules ielas līdz Poruka ielai. Būvdarbi šogad norisināsies arī laukumā pie Ventspils brīvostas piestātnes 40A, kas atrodas iepretim teātra namam Jūras vārti.

Projekta "Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" realizācija uzsākta 2010.gadā, bet visu plānoto darbu pabeigšana plānota līdz 2015.gada vidum. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni 37 miljoni eiro, kur 85% no projekta attiecināmajām izmaksām ir ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)