Banner 980x90

Atzīmē Vispasaules Fizioterapijas dienu

Lai veicinātu cilvēku informētību un izpratni par fizioterapijas nozīmīgumu veselības saglabāšanā un atveseļošanās procesā, 8.septembrī, Latvijā tiek atzīmēta Vispasaules Fiziotarepijas diena.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" fizikālās terapijas un rehabilitācijas nodaļas mediķu darbs ir neaizstājams daudzu nodaļu pacientu ātrākas atveseļošanās procesā. Fizikālās terapijas nodaļā ārstiem darba netrūkst un ik dienu tiek sniegta palīdzība pacientiem no visām nodaļām. Slimnīcas fizikālās terapijas un rehabilitācijas nodaļa piedāvā plašas iespējas – dažādas fizikālās procedūras, masāžas, fizioterapiju jeb ārstniecisko vingrošanu un citas metodes.

"Kā biežākās sūdzības, ar kurām cilvēki vēršas pie fizioterapeita, minamas dažādas muskuloskeletālās saslimšanas, spondiloze jeb osteohondroze, diska trūces, ar sūdzībām par reiboņiem, galvas un muguras sāpēm, roku un kāju tirpšanu, locītavu sāpēm. Fizioterapija palīdz atgūt veselību arī pēc dažādām smagām traumām un saslimšanām, ortopēdiskām operācijām vai insulta, kad kustības ir zudušas vai ierobežotas," stāsta fizioterapeite Arnita Birziņa. Tāpat fizioterapeiti strādā ar sportistiem, grūtniecēm, jaunajām māmiņām un bērniem, kuriem vajadzīga stājas korekcija. "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā" fizioterapeits un ergoterapeits strādā ar stacionāra pacientiem, bet papildus tiek sniegti pakalpojumi arī ambulatorajiem pacientiem.

Fizioterapija ir gan ārstējošs, gan profilaktisks pasākums, kas palīdz izvairīties no dažādu slimību attīstīšanās un noder fiziskās labsajūtas uzlabošanai. Tādēļ pie fizioterapeita cilvēki var vērsties pat bez būtiskām sūdzībām, lai konsultētos par veselības stāvoklim piemērotām fiziskajām aktivitātēm, iegūtu informāciju par savu stāju un pārrunātu ikdienas paradumus. Terapijā tiek izmantotas dažādas tehnoloģijas, ieskaitot kinezioloģisko teipošanu, un palīgrīki – vingrošanas un līdzsvara paklājiņi, kušete, hanteles, elastīgās gumijas, dažāda izmēra bumbas, nūjas un spieķīši, staigāšanas rāmji, velotrenažieri un citas ierīces. Taču galvenais veiksmīgas terapijas priekšnosacījums ir aktīva pacienta iesaistīšanās ārstēšanās procesā.

Daudzas veselības problēmas ir saistītas tieši ar mazkustīgu dzīvesveidu, kam pakļauti arī biroja darbinieki, kuru ikdiena aizrit statiskā pozā pie datoriem. Sēdošs darbs un biežas stresa situācijas rada muskuļu sasprindzinājumu, kas ilgtermiņā atstāj negatīvas sekas uz veselību, rada diskomfortu un sāpes.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" speciālisti aicina būt atbildīgiem par savu veselību un ikdienā rast laiku fiziskām aktivitātēm!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)