Banner 980x90

Biedrība "Ugāles attīstība" uzņems īsfilmas par trim ugālniekiem

Rīga, 10.maijs, LETA. Biedrība "Ugāles attīstība" izstrādā vairākus projektus par Ugāles vērtību apzināšanos, pagasta tēla veidošanu un popularizēšanu, tādēļ tā veidos trīs īsfilmas par iedvesmojošiem novadniekiem, aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Īsfilmu sēriju par ugālniekiem - spilgtām personībām - biedrība "Ugāles attīstība" sāks ar aktieriem Gati Gāgu, Pāvelu Griškovu un vēstures entuziastu Andreju Ķeizaru, caur viņiem atklājot Ugāles pūtēju orķestra, triāla kluba "Karters" un Ventspils novadā atrodamo Otrā pasaules kara un partizānu kustības piemiņas vietu nozīmību.

Gāga saglabājis ciešu saikni ar dzimto pagastu - mēdz uzspēlēt saksofonu Ugāles pūtēju orķestrī un savā īpašumā audzē gardos "Gāgas ābolus". Savukārt Griškovs ar sajūsmu atceras Ugālē pavadīto bērnību, īpaši velotriāla treniņus pie Ulda Skudras, kas viņam ļāvuši sešas reizes kļūt par Latvijas čempionu.

Abi aktieri filmējušies seriālā "Sarkanais mežs". Kurzemes kartē, arī Ventspils novada teritorijā, daudzviet atrodamas pēdas notikumiem, kas risinājušies Otrā pasaules kara laikā un pēc tā. Šī laika posma popularizētājs ir vēstures entuziasts un "Rubeņa fonda" vadītājs Ķeizars.

Biedrība par savām iecerēm vēlas pastāstīt plašākai sabiedrībai, kā arī cer uz finansiālu atbalstu šī projekta īstenošanā. Lai par to uzzinātu plašāka auditorija, ikviens aicināts piedalīties informatīvajā pasākumā Ugāles bibliotēkā 19.maijā plkst.12.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)