Banner 980x90

Bijušais VL-TB/LNNK nodaļas vadītājs Jurševics Ventspilī nodibinājis JKP nodaļu

Ventspils, 18.okt., LETA. Ventspilī pēc nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Ventspils nodaļas bijušā vadītāja Bruno Jurševica iniciatīvas izveidota Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) nodaļa, aģentūrai LETA apstiprināja Jurševics.

Iepriekš Jurševics četrus gadus vadīja nacionālās apvienības Ventspils nodaļu un no apvienotā VL-TB/LNNK, "Vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības saraksta šogad kandidēja arī Ventspils pilsētas domes vēlēšanās, taču domē netika ievēlēts. Pēc pašvaldību vēlēšanām Jurševics izstājās no nacionālās apvienības.

"Ar nacionālo apvienību man joprojām ir daudz kopīga - mani mērķi un ideāli nav mainījušies. Pretrunas radās priekšvēlēšanu laikā," skaidroja Jurševics. Nacionālā apvienība Saeimā strādā koalīcījā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet pirms vēlēšanām Ventspilī nacionālās apvienības Ventspils nodaļa vienojās par sadarbību trīs partiju kopīga saraksta veidošanā, pozicionējot sevi kā opozīciju Ventspilī valdošajai ZZS sadarbības partijai "Latvijai un Ventspilij", ko vada Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Priekšvēlēšanu kampaņu mums netraucēja veidot, taču valdes nostāja bija mērenāka. Mums bija nepatīkami jautājumi gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam, gan tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam saistībā ar garo [Ventspils mēra Aivara Lemberga] tiesvedību un atstādināšanu no pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas," sacīja Jurševics.

JKP Ventspils nodaļā pašlaik ir deviņi biedri, tostarp Jurševica dzīvesbiedre Anželika Jurševica, kura arī kandidēja Ventspils domes vēlēšanos no trīs partiju apvienotā saraksta. JKP Ventspils nodaļas biedru vidū esot gan pedagogi, gan jaunieši un citi aktīvi cilvēki. "Pagaidām mūsu vēl nav daudz, taču biju patīkami pārsteigts, kad pēc nodaļas nodibināšanas interesi izrādīja gan man pazīstami, gan pilnīgi sveši cilvēki. Vairāki jau ir uzrakstījuši iesniegumu par vēlmi iestāties JKP. Domāju, ka būsim krietni lielāki par nacionālās apvienības Ventspils nodaļu," prognozēja Jurševics.

Lai gan, pēc Jurševica rīcībā esošajām ziņām, nacionālās apvienības Ventspils nodaļas aktivitātes pēdējā laikā ir pieklusušas, viņš pauda cerību, ka drīzumā nodaļa atkal kļūs aktīvāka. "Noteikti sadarbosimies ar nacionālo apvienību, jo ideoloģisku nesakaņu mūsu starpā nav," sacīja JKP Ventspils nodaļas vadītājs. Vaicāts par sadarbību ar nacionālās apvienības valdes locekli Edvardu Ratnieku, kurš arī kandidēja vēlēšanās Ventspilī no apvienotās saraksta, Jurševics atzina: "Diemžēl pēc vēlēšanām Ratnieks ir attālinājies no Ventspils, par ko ir neliels rūgtums, jo viņš bija aktīvs tikai priekšvēlēšanu laikā."

Vaicāts par JKP Ventspils nodaļas plāniem kandidēt 2018.gada Saeimas vēlēšanās, Jurševics sacīja, ka šāda iespēja noteikti tikšot apsvērta, taču vispirms Ventspils nodaļas biedriem jāpierāda sevi partijas valdei ar aktīvu darbu.

Jau ziņots, ka Ventspils domes vēlēšanās šogad jūnijā uzvarēja Lemberga vadītā partija "Latvijai un Ventspilij", iegūstot deviņas no kopumā 13 deputātu vietām. Pārējās četras vietas domē ieguva saraksts, kurā apvienojušās nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partija "Vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība ar Ģirtu Valdi Kristovski priekšgalā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)