Banner 980x90

Būvdarbi Ventspils izglītības iestādēs izmaksājuši 2,8 miljonus eiro

Rīga, 30.aug., LETA. Šogad vairākās izglītības iestādēs Ventspilī norisinājušies ievērojami remontdarbi, un kopumā tie izmaksājuši 2,8 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Ventspils Izglītības pārvaldē.

Lielākie būvniecības darbi šogad notikuši Ventspils 1.pamatskolā, Ventspils Pārventas pamatskolā, Ventspils Valsts 1.ģimnāzijā, Ventspils 2., 4. un 6.vidusskolā. Būvniecības darbi tika īstenoti gan no pašvaldības un valsts budžeta, gan arī no projekta "Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana" finansējuma. Kopumā būvdarbi izmaksā 2,8 miljonus eiro.

Ventspils 1.pamatskolā šogad izremontētas astoņas mācību klases, izbūvēta informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) infrastruktūra visā skolā, kā arī pilnībā labiekārtota skolas teritorija. Savukārt Pārventas pamatskolas pirmajā stāvā remontēja trīs mācību klases un izbūvēja IKT infrastruktūru.

Valsts 1.ģimnāzijā pilnībā atjaunota skolas piebūve - gaiteņi, kāpnes un sanmezgli, izremontētas septiņas mācību klases, atjaunoja elektroapgādes sistēmu un izbūvēta ugunsgrēka automātiskās atklāšanas sistēma. Tāpat visā skolā veikta IKT izbūve, izglītības iestādē uzstādīta jauna balss izziņošanas sistēma. Savukārt par godu skolas 100 gadu jubilejai pie ēkas plānots uzstādīt piemiņas zīmi skolas dibinātājam Teodoram Grīnbergam.

Ventspils 2.vidusskolā būvdarbi skāruši sporta zāli un tās palīgtelpas. Blakus 2.vidusskolai tiek būvēta segtā BMX ziemas treniņbāze, kuru pamatā izmantos Sporta skolas "Spars" audzēkņi. Plānots, ka sporta zāli un segto BMX ziemas treniņbāzi varēs atklāt gada nogalē.

Ventspils 4.vidusskolas otrajā stāvā norisinājās remontdarbi astoņās mācību klasēs, izbūvēta arī IKT infrastruktūra. Līdzīgi darbi veikti arī 6.vidusskolā, kur papildus atjaunota elektroapgādes sistēma, izveidota ugunsgrēka automātiskās atklāšanas un balss izziņošanas sistēma, veikti remontdarbi skolas ēdamzālē.

Ventspils Izglītības pārvaldē informēja arī, ka pirmsskolas izglītības iestādē "Saulīte" veikts vienas grupas telpas remonts, tāpat izglītības iestādēs notikuši mazāki būvniecības darbi - daļēji atjaunotas fasādes, lieveņi, ieejas mezgli, ūdens notekcaurules, teknes. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu teritorijās notika inventāra un rotaļiekārtu remonts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)