Banner 980x90

FK "Ventspils" pēc abpusējas vienošanās pārtrauc sadarbību ar Mujeci

Foto: Facebook.com./ FK Ventspils
Foto: Facebook.com./ FK Ventspils
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere "Ventspils" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar iepriekšējo divu sezonu komandas rezultatīvāko spēlētāju albāņu uzbrucēju Ndue Mujeci, informē klubs.

Seškārtējās Latvijas čempiones "Ventspils" sastāvā Mujeci virslīgā aizvadīja 65 spēles un guva 22 vārtus, bet šajā sezonā viņš desmit mačos ar precīziem sitieniem neizcēlās.

Mujeci iepriekšējā virslīgas sezonā 21 mačā guva 11 vārtus, otro gadu pēc kārtas kļūstot par rezultatīvāko futbolistu komandā. Tāpat viņš iepriekšējā sezonā izcēlās ar skaistākajiem vārtiem virslīgā.

Albānis "Ventspils" komandai pievienojās 2014.gadā, kad 33 spēļu laikā iekrāja 12 precīzus sitienus, palīdzot ventspilniekiem kļūt par valsts čempioniem.

"Vienmēr nav vienkārši šķirties ar spēlētājiem, kuri atstājušu mantojumu mūsu klubā. Mujeci ir interesants uzbrucējs, viņš deva savu ieguldījumu zelta medaļu izcīnīšanā 2014.gadā. Mēs to cienām un novērtējam, kā arī pateicamies viņam par devumu klubam," "Ventspils" mājaslapā citēts kluba sporta direktors Andrejs Butriks.

Kā stāsta Butriks, šosezon Mujeci tā arī pa īstam neizdevās parādīt visu, ko viņš prot laukumā.

"Iespējams, tādēļ, ka gada sākumā viņš bija nolēmis pamest "Ventspili" un atrast jaunu komandu. Kad tas neizdevās, mēs nācām pretim uzbrucējam, viņš atgriezās komandā, bet daudzās iespējas viņam izmantot neizdevās. Pieaugusī konkurence liedza spēlētājam vietu sastāvā, un pienācis laiks mainīt apstākļus. Tāda ir futbola dzīve, vēl jo vairāk tādā klubā kā "Ventspils", kas vienmēr cīnās tikai par pašām augstākajām vietām un kur savas tiesības spēlēt jāpierāda dienu no dienas, nepievēršot uzmanību pagājušajam," komentēja Butriks.

Piektdien ventspilnieki savā laukumā uzņems virslīgas līderi Jūrmalas "Spartaku", aizvadot svarīgu dueli cīņā par pirmo vietu virslīgas tabulā.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 34 punkti 15 mačos, par četriem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet pieciem valsts čempionus no "Liepājas", kas gan aizvadījuši par spēli vairāk.

"Jelgava" iekrājusi 22 punktus, pie 19 punktiem tikusi RFS, bet 16 punkti ir "Riga" kontā. Septītā ar 14 punktiem ir "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)