Banner 980x90

Iedzīvotāji Ventspilī kūtri izmanto iespēju starppilsētu autobusiem pieteikt autobusu ar pacēlāju

Rīga, 27.sept., LETA. Iedzīvotāji kūtri izmanto pašvaldības SIA "Ventspils reiss" piedāvāto bezmaksas pakalpojumu - iespēju starppilsētu braucienam pieteikt autobusu ar pacēlāju, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

"Ventspils reiss" gan pilsētas, gan starppilsētu, gan tūrisma maršrutos pēc pasūtījuma nodrošina iespēju pārvietoties pasažieriem ar kustību traucējumiem, pasažieriem ratiņkrēslos vai arī vecākiem ar bērnu ratiņiem. Patlaban iespēju starppilsētu braucienam pieteikt autobusu ar pacēlāju iedzīvotāji izmanto vidēji divas reizes ceturksnī.

"Ventspils reiss" apkalpotajos pilsētas maršrutos pašlaik pārvadājumi tiek veikti ar zemās grīdas autobusiem, un pasažieriem atliek vien pieturā sagaidīt sev vēlamo maršruta autobusu. Ventspils pilsētā, precīzi piebraucot pie pieturas, lielākoties pasažieris ar ratiņkrēslu uzreiz var iebraukt autobusā. Ja tā nav, tad autobusa vadītāja pienākums ir palīdzēt un novietot lafeti, lai pasažieris bez sarežģījumiem varētu iekļūt autobusā.

Savukārt starppilsētu autobusos kārtība ir nedaudz atšķirīga. Tā kā ne visi autobusi ir aprīkoti ar liftu, tad pasažierim vismaz 72 stundas jeb trīs diennaktis pirms plānotā brauciena darba laikā jāzvana Pārvadājumu daļai pa tālruni 63 622 422 un jāpiesaka pakalpojums, informējot par maršrutu un reisa laiku, lai attiecīgajā reisā varētu nozīmēt speciāli aprīkotu autobusu. Šo pakalpojumu var izmantot arī vecāki ar bērnu ratiņiem, ja viņi vēlas mazuli pārvadāt ratiņos. Šajos gadījumos autobusā tiek atbrīvota vieta, un ratiņus īpaši nostiprina. Liftu tālsatiksmes autobusos var izmantot arī tajos gadījumos, ja cilvēkam ir kustību traucējumi, kas apgrūtina iekāpšanu pa pakāpieniem.

"Ventspils reiss" pakāpenisku pāreju uz pārvadājumiem ar zemās grīdas autobusiem sāka 2011.gadā, kad iegādājās 12 mazas ietilpības zemās grīdas autobusus un vairākus tālsatiksmes autobusus, kas aprīkoti ar liftu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)