Banner 980x90

Jaunais Ventspils vides pārvaldes vadītājs: Putekļu mazināšanai tiek nodrošināta ogļu laistīšana

Rīga, 8.aug., LETA. Lai mazinātu ogļu putēšanu, AS "Ventspils Tirdzniecības osta" nodrošina ogļu laistīšanu, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālās vides pārvaldes (RVP) jaunais direktors Normunds Broks.

Viņš RVP vadībā strādā tikai nedēļu, un atklāja, ka sāk iepazīšanos ar reģionu, tāpat dienests gatavo atbildes vēstules iedzīvotājiem, kuri iepriekš sūdzējušies par putekļiem, kas rodas, pārkraujot ogles.

Situācija pilsētā esot uzlabojusies, jo, lai no putekļiem maksimāli izvairītos, uzņēmums vaļējos pārkraušanos laukumos nodrošina papildu laistīšanu. Broks minēja, ka jūlijā vien izlietots vairāk ūdens nekā pirmajā pusgadā kopumā.

Ventspils RVP direktors uzsvēra, ka uzņēmumam, kas vēlas strādāt ilgtermiņā, jādomā arī par ilgtspējīgiem pasākumiem vides aizsardzībai. Arī dienests ir gatavs preventīvi strādāt ar komersantiem, lai neradītu līdzīgas situācijas un saspīlējumu sabiedrībā.

VVD pārstāvis gan negribētu ažiotāžu ap ogļu izkraušanu skatīt politiskajā gaisotnē vai kā kāda ekonomiskās intereses. Problēma, kuras rezultātā notikusi VVD amatpersonu rotācija un sākta dienesta pārbaude, viņaprāt, radusies apstākļu sakritības un neveiksmīgas komunikācijas dēļ. Vienlaikus viņš piebilda, ka veiksmīgam atrisinājumam nepieciešama ne tikai VVD un ostas operatora, bet arī pašvaldības iesaistīšanās.

"Problēma ar oglēm nav tikai tagad. Līdzīgas problēmas Ventspilī bija 2013.gadā, arī Rīgā tādas ir. Pilnībā garantēt, ka nebūs putekļu, ir grūti," pauda Broks.

Kā ziņots, pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) saistībā ar ogļu putēšanu AS "Ventspils Tirdzniecības osta" terminālī vērsās Ventspils pašvaldība, norādot, ka VVD darbs un uzņēmuma darbības ir nepietiekamas, lai novērstu ogļu putēšanu. Dome pieprasa nodrošināt maksimālu sabiedrības informēšanu par pasākumiem ogļu putēšanas ierobežošanai konkrētā uzņēmuma teritorijā, kas vienīgais Ventspilī atklātā veidā pārkrauj akmeņogles.

Saistībā ar radušos situāciju Ventspils RVP uzdeva "Ventspils Tirdzniecības ostai" papildu rīkojumus ar mērķi nodrošināt, lai tā saimnieciskā darbība tās terminālī neradītu vides piesārņojumu un nepazeminātu apkārtējo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Neraugoties uz piemērotajiem papildu rīkojumiem, Gerhards 23.jūlijā izsauca VVD ģenerāldirektori Ingu Koļegovu no atvaļinājuma. Pēc tikšanās ar ministru Koļegova preses pārstāvjiem sacīja, ka gaiss Ventspilī nav veselībai kaitīgs, taču tāpat tikšot veiktas VVD reģionālo amatpersonu rotācijas.

Kopš 1.augusta līdzšinējais Madonas RVP direktors Broks ieņem Ventspils RVP direktora amatu, bet Ventspils RVP līdzšinējā direktore Inguna Pļaviņa ieņem Madonas RVP vadītājas amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)