Banner 980x90

Jūrkalnē ar talku atklās tūrisma sezonu

Ventspils, 10.maijs, LETA. Jūrkalnē 19.maijā ar talku atklās jauno tūrisma sezonu, aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldībā.

Šogad talkas galvenais uzdevums būs sākt jaunu projektu - vides objektu "Suitu cepures" veidošanu. "Melnā cepure ir svarīga suitu vīra tautastērpa detaļa. Cepure galvā palīdz iztaisnot plecus, sajust lepnumu, gūt pārliecināta cilvēka gaitu. Melnā cepure ir labi pamanāms akcents, ko var ieraudzīt no liela attāluma," pastāstīja talkas organizators, mūziķis un mākslinieks Igo.

"Tieši tādēļ radās doma šo suitu vīru galvas rotu izmantot kā atpazīstamības simbolu, izgatavot vējrāžus cepures formā, pacelt tos uz stabiem un nostiprināt starp liepām visā liepu alejas garumā. Celsim šo suitu zīmi augstāk un ļausim arī Jūrkalnes vējam dalīties priekā par šeit redzamo, dzirdamo un sajūtamo," piebilda mūziķis.

Talkas sākums būs plkst.10 pie Jūrkalnes pagasta pārvaldes ēkas. Talkas laikā plānots darboties arī pludmalē un sakopt Jūrkalnes dabas un atpūtas parkā esošo baznīcas ābeļdārzu.

Savukārt vakara programma gaidāma Jūrkalnes tautas namā, kad tur notiks Muzeju nakts pasākumi. Plkst.19 notiks Edija Dukura Latvijas mūziķu portretu izstādes "Viss kā uz delnas" atklāšana.

Vakara gaitā gaidāmi arī Kurta Vonnegūta romāna "Kaķa šūpulis" priekšlasījumi, Klāsa Vāveres audioprogramma "Šūpuļdziesmu radio", kā arī Natālijas Rutules, kura darbosies ar gongiem un vēja stabulēm, meditatīvais priekšnesums.

Pusnaktī Igo un Ēriks Upenieks spēlēs koncertprogrammu "Sapnis ceļā". Jūrkalnes tautas nama viesi tiks aicināti apmeklēt ekspozīciju "Vētru muzejs", kas tika atklāta pagājušā gada decembrī un ko līdz šim ir apmeklējuši vairāk nekā 1000 interesentu.

20.maijā, sākot no plkst.9, pie Jūrkalnes tautas nama varēs iepirkties lauku labumu tirdziņā, bet plkst.12 tautas namā sāksies Ventspils novada bērnu amatierteātru skate.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)