Banner 980x90

Jūrkalnē notiks etnogrāfisks pasākums "Ābols brauc precībās suitu gaumē"

Ventspils, 11.sept., LETA. 23.septembrī plkst.11 Jūrkalnes pagasta Ugunspļavā notiks biedrības "Maģie suiti" rīkotais etnogrāfiskais kultūras pasākums "Ābols brauc precībās suitu gaumē", aģentūra LETA uzzināja Ventspils novada pašvaldībā.

Pasākumā uzstāsies etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Usma" un citi tuvāki un tālāki viesi, savukārt par jestrām kāzu dejām gādās pūtēju orķestris "Ugāle". Būs dažādas atrakcijas, spēles un citas jautras aktivitātes.

Svētku laikā apmeklētāji varēs nogaršot dažādus ēdienus no suitu bagātīgā recepšu pūra. Piedāvājumā būs gan senatnīgi, gan stilizēti ēdieni, kas gatavoti, izmantojot galvenokārt ābolus un kartupeļus. Piemēram, varēs pagaršot sklandraušus Jūrkalnes gaumē, kur pildījumam burkānu vietā būs izmantoti āboli. Notiks arī tirgošanās, kur varēs nolūkot dažādus lauku labumus un mājamatniecības izstrādājumus.

Organizējot šos svētkus, biedrība "Maģie suiti" vēlas atgādināt, cik bagātīgs suitu pusē ir senatnīgo ēdienu klāsts, kā arī veicināt Jūrkalnes pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un tūrisma attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)