Banner 980x90

Jūrkalnē tūrisma sezonu noslēgs ar Ābolu balli

Rīga, 7.sept., LETA. Jūrkalnē tūrisma un vasaras sezonu noslēgs 22.septembrī ar pasākumu "Ābolu balle ar ķiļķenu un klimpu danci", aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Pasākuma laikā Ugunspļavā varēs iesaistīties ēdienu gatavošanas meistarklasēs, kurās tiks pētītas un izzinātas suitu ēdienu receptes un gatavoti ēdieni, kuru galvenā sastāvdaļa būs ķiļķeni un klimpas. Savukārt kokles spēles meistarklasē būs iespēja uzzināt instrumenta vēsturi, muzicēšanas tradīcijas un to, kāda ir kokles nozīmi mūsdienās.

Ugunspļavā būs pieejama no Pūres atvesta mobila ābolu sulas spiede, kurā varēs izspiest sulu no līdzi paņemtajiem augļiem un to pasterizēt. Tāpat tirdziņā tiks pārdoti āboli, koku stādi, ievārījumi, ābolu vīns, keramika un dažādi gardumi.

Sarīkojuma lustīgā daļa būs uzticēta etnogrāfiskā ansambļa "Maģie suiti" dziedātājām, Jūrkalnes vidējās paaudzes deju kolektīvam, koklētājiem Dacei Nastevičai un Guntim Niedoliņam, bet īpašie viesi būs Andris Daņiļenko un Valdis Zilveris. Vakarā notiks lielā rudens balle, kurā muzicēs grupa "Zelta kniede" un "Neoplāns".

Tūrisma un vasaras sezonas noslēgumam veltītais sarīkojums "Ābolu balle ar ķiļķenu un klimpu danci", kas tiek organizēts jau astoto gadu, sāksies plkst.12.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)