Banner 980x90

Kā iekārtot savu māju, lai tā būtu bērnu droša

Brīžos, kad mūsu dzīvē ienāk bērns, notiek lielas pārmaiņas un tostarp arī mūsu vidē, kurā atrodamies dien dienā. Mājas ir vieta, kur mēs jūtamies visdrošāk, tajā bērni ir visaktīvākie un diemžēl arī visbiežāk iegūst traumas, tieši tādēļ būtiski to iekārtot, lai tā būtu bērnam droša. 

Jāiekārto vide attiecīgi bērna augumam – mirkļos, kad mazais sāk rāpot, viņš sāk savu pasaules izpēti ar mājas iepazīšanu. Tajā brīdī jau ir svarīgi, lai Tu būtu sagatavojis šo vidi bērnam. Apakšējās atvilktnēs un viņam pieejamā augstumā – tikai lietas, kuras viņš drīkst ņemt. Visērtāk tas izdarāms, ja paši parāposiet pa zemi un apskatīsieties uz savu māju no bērna redzes punkta. Tad sapratīsiet, ka sadzīves ķīmiju jāliek augstākajos plauktos, elektrības vadus vēlams noslēpt no bērnam pieejamām vietām. Virtuvē visus asos priekšmetus jāsakārto augstākajās atvilktnēs. 

Bērnu drošas mēbeles – ir svarīgi mēbeles labi piestiprināt pie sienām, jo bērniem ir tendence mēģināt uzrāpties tur, kur, viņuprāt, tas ir iespējams. Tas savukārt nozīmē, ka plaukti var sagāzties un radīt nopietnas traumas. 

Mēbelēm mēdz būt asi stūri un rokturi, tādēļ ir izdomāti aso stūru aizsargi, kas tieši paredzēti lietošanai, kamēr bērni ir mazi. Situācijās, kad vēlies, lai atvilktnes netiktu taisītas vaļā, ir nopērkami atvilktņu fiksatori, kas pasargās bērnu pirkstus no savainošanas. 

Ja plānojat iegādāties jaunas mēbeles, tad rūpīgi apdomājiet, cik drošas tās ir bērnam, piemēram, iegādājoties lielās istabas mazo galdiņu, aplūkojiet visu piedāvājuma klāstu, jo klāstā ir arī žurnālgaldiņi apaļi, kuri neradīs Jums liekus satraukumus par to, vai bērns pirmajos soļos nesadauzīs pierīti pret asajiem stūriem. 

Izvēloties mēbeles, pievērsiet uzmanītu materiāla kvalitātei un izturībai. 

Bērnu istaba – to iekārtojot, izvēlieties bērnu istabām paredzētās mēbeles, paklājus un interjera priekšmetus, jo tie ir ražoti pēc noteiktām prasībām un tiek pārbaudīti, vai ir pietiekami izturīgi un krāsoti ar bērnu drošu krāsu. 

Bērnu istabā neturiet dzīvus augus, jo daudzi no tiem var būt bērniem indīgi, un bērniem var ienākt prātā tos pagaršot. 

Parūpējieties, lai bērns nevarētu atvērt logus!

Un ikdienas steigā neaizmirstiet, ka bērnam pieejams viss, kas ir viņa augstumā, tāpēc, kamēr bērns ir mazs, nelieciet uz žurnālgaldiņiem savas karstās kafijas krūzes, kas ir biežs bērnu apdegumu iemesls. 

Ja meklē variantus, kā iekārtot savu māju bērnu drošu, ieskaties 220.lv mājaslapā, jo tur pieejamas gan bērnu drošas mēbeles, gan aizsargierīces mēbelēm. Internetveikala priekšrocība ir tā, ka esot mājās Tu vari izvēlēties visu, kas Tev nepieciešams un pasūtīt to par labām cenām. Un tas ietaupīs Tev gan laiku, gan naudu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)