Banner 980x90

Kļūstam modernāki. Kā izvēlēties arī atbilstošu televizoru?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
"Moderns" ir vārds, kuru izmantojam bieži, bet vai tā īsti esam ielūkojušies tā skaidrojumā? "Moderns ir kas tāds, kas atbilst kāda laikaposma sabiedrības, zinātnes, tehnikas, mākslas attīstības pakāpei". It kā skaidrs, bet kad tad īsti moderns zaudē savu modernumu, jeb cik ilgi kāda lieta ir moderna? Vienkāršā atbilde – kamēr lielais vairums to lieto!

Saukt modernās tehnoloģijas par "modernām" – iespējams, nav gluži precīzi. Moderni ir tikai jau mums sen zināmu un esoši tehnoloģiju atjauninājumi, papildinājumi un ražotāju pievienotas jaunas funkcijas, ko labi zināmās ierīces spēj. Piemēram, televizori mums visiem sen ir zināmi (jau vairākās paaudzēs), tātad pats televizors nebūt nav moderns. Moderni ir tas, ka televizors mūsu viesistabā spēj nodrošināt sazināšanos (caur Skype) ar krustmāti Amerikā! 

Agrāk (lampu televizori) spēj uzsildīt pusistabu, un kaķim tā bija mīļākā gulšņāšanas vieta. Tagad moderni televizori ir tik plāni, ka tos var piestiprināt pie sienas un pat vertikāli grāmatu uz tiem novietot nav iespējams! Lūk, tas ir skaidrojums tam, kas ir "moderni". 

Bet kā izvēlēties modernu televizoru? 
• Ja reiz pērkam televizoru, vēloties modernas tehnoloģijas, izvēlamies mūsdienīgu ierīci. Tas nenozīmē, ka jāpērk pats jaunākais, dārgākais, šogad ražošanā izlaistais televizors, tomēr funkcijām uzmanību pievērst vajag. Ja zinām, kas ir LCD un LED, tad zinām, ka LDC televizori jau vairs nekur nav atrodami (nav moderni), kamēr LED televizori iet savu uzvaras gājienu...
• Moderni televizori ir "gudri" – Smart TV, kas ļauj skatīties filmas, lietot internetu kā datorā un izmantot televizoru kā plašu iespēju izklaides centru mājās. Varam saslēgt televizoru ar datoru, viedtālruni un saturu no vienas ierīces rādīt otrā – uz liela ekrāna. Spēlēt spēles, izmantot konsoles, pieslēgt mājas kinozāli un popkornu taisīt paši. Ierakstīt savas mīļākās pārraides automātiski, kamēr neesam mājās, lai noskatītos tās vēlāk – lūk, tie ir moderni televizori. 
• Moderns televizors ir liels! Jo lielāks, jo labāk! NĒ! Ar lielummāniju slimot joprojām nav moderni – un pārāk liels televizors pārāk mazā istabā izskatīsies neiederīgi, turklāt bojās redzi un skatīšanās prieku padarīs daudz mazāku. Normāla izmēra televizori joprojām ir cieņā. Protams, samērīgi savai telpai arī vajag izvēlēties, ja dzīvojamā istaba ir 5 metrus plata, iespējams, varam izvēlēties lielāku televizoru, lai nav nepieciešams binoklis tā skatīšanai. 
• Attēla kvalitātei ir ļoti liela nozīme! Laikā, kad kvalitāte ir viss, arī moderni televizori piedāvā pēc iespējas dzīvākas krāsas, spilgtākus attēlus, skaidrākus, tā, lai varam saskaitīt aktieru krunciņas pie deguna – nu viss skatītāja maksimālas pieredzes gūšanai. Nebaidāmies to izmantot – attēla kvalitātei, izvēloties televizoru, ir ļoti liela nozīme. Meklējam maksimumu. 
• 3D! Jā, tagad ir iespēja tikt pie televizora mājās, kas spēj rādīt 3D – vispār jau kādu brīdi var! Izrādās, ka ir aktīvie un pasīvie 3D televizori – trīs dimensiju attēls tiek veidots aktīvi vai pasīvi. Aktīvajiem attēls būs labāks, bet būs brilles ar baterijām (kuras jāmaina), pasīvajiem attēls atpaliek, bet brilles gan bez baterijām! Lai nu kā, šo funkciju var arī atslēgt. Bet, ja neesam īpaši iekarsuši uz 3D televīziju, varbūt šāda funkcija mums nemaz nav vajadzīga.

Televizori ir moderni, pateicoties to jaunajām un modernajām tehnoloģijām – izpētām, pirms iegādājamies savu moderno TV! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)