Banner 980x90

Komfortam un higiēnai – kādu ūdens sildītāju izvēlēties?

Ir teju neiespējami iedomāties, kā mūsdienās mājā vai dzīvoklī var iztikt bez karstā ūdens. Par laimi, ir dažādi alternatīvie veidi, kā mājokļos nodrošināt siltā ūdens apgādi. Kā izvēlēties tādu, kurš būs piemērots Tavām vajadzībām un iespējām? Interneta veikals 220.lv sniegs Tev dažus noderīgus ieteikumus. 

Boilers nav vienīgā alternatīva
Kad domājam par ūdens apsildes iespējām mājokļos, nereti prātā ienāk populārākā izvēle – boileri. Tie pieejami plašā un daudzveidīgā sortimentā, un ikviens var izvēlēties atbilstošu modeli mājokļa iemītnieku skaitam, budžetam un platībai vannasistabā vai virtuvē. 

♦ Boilers
Ūdens sildītāji–boileri sastāv no tvertnes, kurā tiek uzsildīts un uzkrāts ūdens līdz mirklim, kad tas tiek izmantots. Vienīgais trūkums ir tas, ka atkarībā no boilera tvertnes tilpuma ir jāgaida noteikts laiks, kamēr ūdens sasilst un ir gatavs lietošanai. Tāpat jārēķinās ar to, ka boileram būs nepieciešams pietiekami daudz vietas. 220.lv ir pieejami gan vertikālie, gan horizontālie boileri, kas sniedz plašākas risinājumu iespējas konkrētajā situācijā. 

Izvēloties boileri, jāņem vērā, ka tas patērē elektrību ne tikai tajā brīdī, kad uzsilda ūdeni, bet arī pēc tam, jo uztur sasniegto ūdens temperatūru, lai tas būtu gatavs lietošanai. Mājokļos, kur vismaz noteiktu laika periodu gadā ir pieejama centrālā apkure, īpaši noderīgs būtu kombinētais boilers, kuru iespējams pieslēgt centrālās apkures sistēmai, proti, laikā, kad karstais ūdens tiek piegādāts, boilers elektrību nepatērēs. 

Savukārt laikā, kad apkure nedarbosies, piemēram, vasaras sezonā, par karstā ūdens apgādi parūpēsies boilers. Kombinētos ūdens sildītājus vari iegādāties arī interneta veikalā 220.lv, turklāt šobrīd tiem ir īpaši draudzīgas cenas. 

♦ Caurplūdes sildītājs
Vēl viens variants, kuru izvēlēties karstā ūdens apgādei, ir caurplūdes sildītājs. Tas atšķirībā no boilera sasilda ūdeni tikai tajā brīdī, kad tas tiek izmantots, proti, kad krāns tiek atvērts. Tas nozīmē, ka nav jāsatraucas par pēkšņu siltā ūdens apgādes pārtraukumu, kā tas var notikt, lietojot neliela tilpuma boileru. Tāpat arī tiek ietaupīta elektroenerģija. Jāpiemin, ka atšķirībā no boilera caurplūdes sildītāji ir daudz mazāka izmēra, tādēļ tos var novietot arī nelielās vannasistabās vai virtuvēs. 

Ņemot vērā to, ka caurplūdes sildītājs uzkarsē ūdeni uzreiz, kad tas tek no krāna, nepieciešama daudz lielāka jauda nekā boilera izmantošanā. Un šis aspekts parasti rada lielākos sarežģījumus, jo vairumā gadījumu mājās un dzīvokļos tik jaudīga pieslēguma iespēju nav. Un vēl jāpiezīmē, ka caurplūdes sildītājs nespēs uzkarsēt ūdeni līdz tādai temperatūrai, kādu sasniedz boilers. 

Boilera tilpums
Ja Tu apsver domu iegādāties boileru siltā ūdens ieguvei mājās, viens no svarīgākajiem aspektiem, kuram jāpievērš uzmanība, ir tā tvertnes tilpums. Piemēram, aplūkojot interneta veikala 220.lv piedāvājumu, redzēsi, ka šeit pieejami boileri ar tilpumu no 10 līdz pat 300 litriem, kas ir ļoti lieli ūdens sildītāji. 

Kā saprast, cik litru boilers ir piemērots Tavām vajadzībām? Šeit vispirms vērā jāņem tas, cik cilvēku ikdienā lietos karsto ūdeni. Pēc aptuveniem aprēķiniem vienai personai pietiek ar līdz 70 litriem, diviem cilvēkiem vajadzīgi 150 litri, bet četriem – 250 litri.
 
Ja mājoklī ik pa laikam uzrodas vairāk cilvēku, labāk izvēlēties nedaudz lielāku boilera tilpumu nekā ikdienā nepieciešams. Ienāc 220.lv un izvēlies – lieli, mazi, moderni un droši boileri un caurteces sildītāji ikviena vajadzībām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)