Banner 980x90

Labturības pārkāpumu dēļ PVD no "Ziru skolas" izņem vairāk nekā 20 suņus

Rīga, 1.nov., LETA. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no suņu turēšanas vietas "Ziru skolas", kas atrodas Ventspils novada Ziru pagastā, jeb tā saucamajā "Haskiju parkā" izņēmis 26 suņus, jo pārbaudē konstatēti būtiski labturības prasību pārkāpumi, aģentūru LETA informēja PVD.

PVD pārbaudi suņu turēšanas vietā veica pēc tam, kad saņēma informāciju par iespējamiem turēšanas un labturības prasību pārkāpumiem.

Pārbaudē inspektori konstatēja, ka suņi tiek turēti antisanitāros apstākļos - mēslos un mitrumā, netiek nodrošināta suņu pilnvērtīga ēdināšana un fiziskās aktivitātes.

Dienestā informēja, ka, ņemot vērā iepriekš minēto, PVD izlēma izņemt no suņu turēšanas vietas 26 dzīvniekus. Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedībā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)