Banner 980x90

Lembergs: "Ventbunkers" līdz noteiktajam termiņam nepagūs izpildīt prasību par tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanu

Ventspils, 23.maijs, LETA. Termināļiem, kas Ventspils ostā nodarbojas ar naftas produktu iekraušanu tankkuģos, saskaņā ar Ventspils brīvostas saistošajiem noteikumiem līdz 31.maijam jāuzstāda iekārtas, kas savāc un utilizē tankkuģu iekraušanas laikā izdalījušos tvaikus, taču jau pašlaik ir skaidrs, ka AS "Ventbunkers" nedēļas laikā šo prasību nevarēs izpildīt, šodien preses konferencē paziņoja Ventspils mērs, Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Šos grozījumus brīvostas noteikumos ar mērķi risināt smaku izplatības problēmu pilsētā Ventspils dome apstiprināja 2016.gada oktobrī, nosakot pārejas periodu līdz 2018.gada maija beigām - brīdim, kad SIA "Ventspils nafta" termināls" (VNT) un "Ventbunkers" termināļos jābūt uzstādītām tvaiku savākšanas iekārtām, lai tie arī turpmāk varētu veikt naftas produktu un aromātisko ogļūdeņražu iekraušanu kuģos.

"Mūsu rīcībā ir ziņas, ka VNT, gods godam, iekārtas ir uzstādījuši un palaidīs," sacīja Lembergs. "Savukārt "Ventbunkers" ļoti ilgu laiku neko nedarīja. Nezinu, uz ko viņi cerēja. Tikai tagad, kā informēja būvinspekcijā, ir sākuši būvdarbus." Lembergam neesot informācijas par darbu pabeigšanas termiņiem, bet "katrā gadījumā tas nav 31.maijs".

Līdz ar to esot jādomā, kā reaģēt uz situāciju gadījumā, ja ostas saistošo noteikumu prasības netiks pildītas, paziņoja Lembergs. Vaicāts, kādas sankcijas paredzētas terminālim, kas nav laikus izpildījis prasību par tvaika savākšanas iekārtu uzstādīšanu, Lembergs norādīja, ka šādā gadījumā terminālis "principā nedrīkst strādāt", proti, tad tas drīkst pārkraut vienīgi tādus produktus, kas nerada smakas veidojošos tvaikus.

Brīvostas pārvaldnieka uzdevums esot sekot līdzi tam, lai noteikumi netiktu pārkāpti. Tāpat Lembergs pauda cerību, ka pārkāpuma gadījumā attiecīgi rīkosies Valsts vides dienests.

Kā ziņots, lai Ventspilī risinātu smaku problēmu, iepriekš veikti grozījumi ostas noteikumos, nosakot, ka termināļiem, kuri Ventspilī nodarbojas ar naftas produktu iekraušanu kuģos, līdz 2018.gada 31.maijam jāuzstāda iekārtas, kas savāc un utilizē tankkuģu iekraušanas laikā izdalījušos tvaikus. Paredzams, ka tvaiku savākšanas iekārtas samazinās piesārņojošo vielu un arī smaku apjomu, kas rada diskomfortu iedzīvotājiem.

No Ventspils ostā strādājošajiem termināļiem jaunā obligātā prasība attiecas uz VNT un "Ventbunkeru". Savukārt "Ventamonjaka" terminālī tvaiku savākšanas iekārta uzstādīta jau 2006.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)