Banner 980x90

Līdz nākamā gada rudenim Ventspilī notiks krasta nostiprinājuma pārbūve pie Dienvidu mola

Rīga, 5.okt., LETA. Līdz nākamā gada rudenim Ventspils ostas teritorijā plānots pabeigt krasta nostiprinājuma pārbūvi pie Dienvidu mola, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Lai uzlabotu Ventspils ostas infrastruktūru un kuģošanas drošību ostā, Ventspils ostas teritorijā pie zemesgabala Dienvidu mols 5 sākusies pārbūve, kuras mērķis ir nostiprināt savu laiku nokalpojušo krastu.

Jau septembrī sākti demontāžas darbi teritorijā pie Dienvidu mola, bet nākamnedēļ plānots sākt gultnes attīrīšanu un grunts atrakšanu līdz enkuru augstuma atzīmei. Pēc tam sekos rievpāļu iegremdēšana.

Atklātajā konkursā par tiesībām veikt būvdarbus šajā objektā uzvarēja pretendents ar zemāko piedāvāto cenu AS "BMGS". Būvdarbu līgums noslēgts par 1,4 miljoniem eiro. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Būvdarbi tiek veikti un finansēti projektā "Ventspils brīvostas hidrotehnisko būvju pārbūve un atjaunošana", kura realizācija notiks saskaņā ar darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķi "Palielināt lielo ostu drošības līmeni un uzlabot transporta tīkla mobilitāti".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "BMGS" 2017.gadā strādāja ar 557 645 eiro peļņu, bet apgrozīja 50 miljonus eiro, savukārt gadu iepriekš uzņēmuma peļņa bija 200 802 eiro, bet apgrozījums - 33,18 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)