Banner 980x90

Lielās intereses dēļ meteorītu izstāde Irbenē būs apskatāma nedēļu ilgāk

Ventspils, 27.apr., LETA. Meteorītu izstāde Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā Ventspils novada Ances pagasta Irbenē būs apskatāma ilgāk nekā sākotnēji plānots, aģentūru LETA informēja Ventspils Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.

Apmeklētāji izrādījuši lielu interesi par izstādi, tādēļ nolemts, ka tā būs apskatāma vēl vienu nedēļu - līdz 7.maijam.

Kā informēja Jēkabsone, pirmo reizi Baltijā tik plašā apjomā ir izstādīti unikāli kosmiskas izcelsmes eksponāti. Izstādes apmeklētājiem iespējams apskatīt 76 meteorītus no trim dažādām kolekcijām. Meteorīti ir dažāda izmēra. Lielākais izstādes eksponāts ir 48 kilogramus smags meteorīts, kas atrasts Zviedrijā 1906.gadā.

Izstādes apmeklējums notiek gida pavadībā saskaņā ar iepriekšēju pieteikšanos, sūtot e-pasta vēstuli uz "infovirac@venta.lv". Papildus iespējams pieteikt arī pastāvīgo ekspozīciju - radioteleskopa RT16 un pazemes tuneļa - apmeklējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)