Banner 980x90

Meklēs idejas topošās Ventspils koncertzāles nosaukumam

Ventspils, 6.apr., LETA. Ikviens interesents aicināts piedāvāt idejas topošās Ventspils koncertzāles nosaukumam, aģentūru LETA informēja SIA "Kurzemes filharmonija" pārstāve Antra Lācberga.

Plānots, ka jaunā Ventspils mūzikas vidusskola un akustiskā koncertzāle durvis vērs 2019.gada vasarā.

"Aicinām ikvienu piedāvāt idejas jaunās kultūras rezidences nosaukumam, kas būtu oriģināls, skanīgs un ļautu koncertzāles vārdam izskanēt pēc iespējas plašāk," pauda Lācberga.

Priekšlikumus koncertzāles nosaukumam var iesniegt līdz 18.aprīlīm komentāru sadaļā vietējos Ventspils portālos pie attiecīgās ziņas vai sūtot uz e-pasta adresi "marketings@ventspils.lv", norādot savu vārdu un kontaktinformāciju.

No visu iesniegto ideju autoriem tiks izlozēti trīs, kuri iegūs ieejas kartes uz kādu no tuvākajiem koncertiem vai teātra izrādēm teātra namā "Jūras vārti".

Jaunā kultūras celtne top Lielā laukuma dienvidu daļā. Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta 2017.gada februārī un kopumā ilgs divus gadus. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība būs 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai.

Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)