Banner 980x90

Nākamgad par vidēji 8% pieaugs maksa par kuģu ienākšanu Ventspils ostā

Rīga, 14.nov., LETA. No 2019.gada 1.janvāri par vidēji 8% augs maksa par ienākšanu Ventspils ostā un pakalpojumiem ostā, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Pašlaik spēkā esošās Ventspils ostas maksas ir spēkā no 2008.gada 1.maija, izmaiņas ir veiktas 2011.gadā, par 9% palielinot tonnāžas maksu tankkuģiem. Savukārt inflācija kopš 2011.gada izmaksas palielinājusi par 12%, bet būvniecības izmaksu pieaugums kopš 2011.gada ir pat vairāk nekā 18%, maksas palielināšanu pamatoja Ieviņa. Lai daļēji kompensētu inflācijas radīto izmaksu pieaugumu, Ventspils brīvostas valde lēmusi paaugstināt maksu, un pēc jauno tarifu stāšanās spēkā kuģim ienākšana Ventspils ostā maksās par vidēji 8% vairāk, tā daļēji kompensējot inflāciju.

Ieviņa skaidroja, ka, lai uzturētu un attīstītu ostas infrastruktūru - piestātnes, kuģošanas ceļus, kraujlaukumus -, nodrošinātu kuģu satiksmes drošību, loču, kuģu tauvošanas un vēl virkni citu pakalpojumu, Ventspils brīvostas pārvalde no kuģiem, kas ienāk ostā, iekasē ostu maksas un maksas par pakalpojumiem. Tas ir galvenais Ventspils brīvostas pārvaldes ienākumu avots.

"Ostā strādājošajiem uzņēmumiem svarīgi zināt, ka arī pēc paaugstināšanas Ventspils ostas maksas būs visizdevīgākās, jo, pirmkārt, nodevu pieaugums ir neliels, otrkārt, tas aizvien nesasniegs tuvāko konkurentostu - Rīgas, Liepājas, Tallinas, Klaipēdas, Silamē - maksu līmeni, kas būs līdz 40% augstākas nekā Ventspilī," apgalvoja Ieviņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)