Banner 980x90

Nākamnedēļ gaidāmi Ventspils slimnīcas izmeklēšanas rezultāti par kataraktas operāciju komplikāciju iemesliem

Rīga, 25.okt., LETA. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī ir veikusi paraugu noņemšanu bakterioloģiskai kontrolei, lai noskaidrotu, kāpēc pacientiem pēc acs kataraktas operācijas radās komplikācijas, un izmeklējumu rezultāti gaidāmi nākamnedēļ, aģentūru LETA informēja Veselības inspekcijā (VI).

Inspekcija informēja, ka VI amatpersonas 20.oktobrī veica kontroli slimnīcā saistībā ar saņemto informāciju par 14.oktobrī veiktajām kataraktas operācijām un pacientu komplikācijām pēc tām. Kontroles laikā tika pārbaudīti slimnīcas veiktie pasākumi pēcoperācijas komplikāciju izmeklēšanā, higiēnisko un pretepidēmisko pasākumu ievērošana slimnīcas acu slimību operācijas zālē un apskates telpā, kā arī medicīniskā dokumentācija.

Pēc VI sniegtās informācijas, slimnīca veic visus iespējamos pasākumus, lai noskaidrotu komplikāciju rašanās cēloni. Patlaban, slimnīca ir pārtraukusi kataraktas operāciju veikšanu, kā arī veikusi paraugu noņemšanu bakterioloģiskai kontrolei. Pēc izmeklējumu rezultātu saņemšanas, VI tos izvērtēs un, apkopojot ar kontroles laikā iegūto informāciju, sniegs slēdzienu par konkrētajā gadījumā konstatēto.

Kā ziņots, desmit pacientiem radušās medicīniska rakstura komplikācijas pēc acs kataraktas operācijas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Deviņi no viņiem ārstējas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle aģentūrai LETA skaidroja, ka acu kataraktas operācijas minētajā dienā Ventspils slimnīcā veikuši Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas mediķi. Savukārt operācijās izmantots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas aprīkojums, instrumenti un medikamenti.

Stradiņa slimnīcas Oftamoloģijas klīnikas vadītāja Guna Laganovska līdz šim atturējusies no minējumiem, kāpēc pacientiem pēc operācijas radušās komplikācijas, jo vispirms svarīgi redzēt analīžu rezultātus. "Viņa mazāk to saista ar konkrētā ārsta darbu, bet tīri ar apstākļiem, kas bijuši konkrētajā vietā," iepriekš piebilda Sīle.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)