Banner 980x90

Nojauks pirms 17 gadiem gāzes eksplozijā Ugālē cietušo daudzstāvu māju

Rīga, 31.janv., LETA. Ventspils novada Ugālē līdz vasarai plānots nojaukt savulaik gāzes eksplozijā cietušu daudzdzīvokļu māju, ieguldot 140 004 eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Ugāles pagastā Rūpnīcas ielā ir astoņi piecstāvu dzīvojamie nami.

Viens no tiem, nams Rūpnīcas ielā 7, jau kopš 2002.gada pēc gāzes sprādziena nav piemērots ekspluatēšanai, tādēļ pašvaldībā pieņemts lēmums māju nojaukt. Piecu stāvu celtne ir būvēta 1976.gadā, tās kopējā platība ir gandrīz 710 kvadrātmetri. Pēc gāzes eksplozijas 2002.gadā iedzīvotāji ēku pameta, jo dzīvošana tajā kļuva bīstama.

Ēku demontēs SIA "Santa-Alianse", un darbu izmaksas ir 140 004 eiro. Būvuzraudzību objektā veiks SIA "SNB projekti" par 6558 eiro, bet autoruzraudzība uzticēta SIA "TelPro" speciālistiem, pārskaitot uzņēmumam 907 eiro.

Darbus plānots paveikt līdz jūlijam. Pēc ēkas nojaukšanas tiks sakopta teritorija 5223 kvadrātmetru platībā.

Demontāžas darbus varēs paveikt, pateicoties Ventspils novada pašvaldības dalībai Latvijas un Lietuvas pārrobežu programmā, iegūstot Eiropas Savienības finansējumu.

Zvaigzne skaidroja, ka pašvaldība jau sen plānojusi nojaukt šo ēku, bet tam nebija līdzekļu.

"Jāsaka paldies ugālniekiem, kuri iedzīvotāju sapulcēs vairākkārt izteica ierosinājumu demontēt māju Rūpnīcas ielā 7. Mazākas ēkas esam nojaukuši, izmantojot pašvaldības finansējumu," pauda Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS).

Pēc šīs ēkas nojaukšanas teritorijā paredzēts ierīkot rekreācijas zonu, to apzaļumojot, ierīkojot rotaļu un volejbola laukumu un uzstādot soliņus un atkritumu urnas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)