Banner 980x90

Noslēgusies 36 miljonu eiro vērtā ostas pievedceļu rekonstrukcija

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

Noslēdzies sešus gadus ilgušais Ventspils ostas pievedceļu rekonstrukcijas un izbūves projekts, kurā ieguldīti gandrīz 36 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Īstenojot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansēto projektu "Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām", Ventspils brīvostas teritorijā pārbūvēti un atjaunoti 48 ielu posmi un laukumi, kopumā izbūvējot un atjaunojot pievedceļus 28,7 kilometru garumā, kā arī sakārtojot neapgūtās teritorijas vairāk nekā 14,6 hektāru platībā.

Projekta realizācija tika sākta 2010.gadā, bet visi ar būvniecību saistītie darbi noslēdzās 2015.gada nogalē.

Kā skaidroja Ieviņa, labas infrastruktūras nodrošināšana Ventspils ostā ir viens no Ventspils brīvostas pārvaldes pamatuzdevumiem, tāpēc investīcijām ostas infrastruktūrā tiek pievērsta ļoti liela uzmanība. Labas kvalitātes pievedceļi ostā ir būtiski svarīgi ostas konkurētspējas uzturēšanai. Tāpat ļoti svarīga ielu infrastruktūra ir Ventspils brīvostas industriālās teritorijas uzņēmumiem - ražotnēm. Īstenoto projektu rezultātā Ventspils brīvostas pārvalde saviem klientiem var piedāvāt labākos apstākļus uzņēmējdarbības sākšanai un attīstīšanai, akcentēja brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja.

Pievedceļi Ventspils ostas termināļiem un industriālajām zonām vienlaikus ir arī ielas, ko izmanto Ventspils iedzīvotāji, tāpēc īpaša uzmanība tika pievērsta tam, lai izbūvētās ielas būtu vienlīdz labi piemērotas gan ostas vajadzībām, gan iedzīvotāju, tostarp cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem, ērtībām. 39 objektos tika izbūvētas ratiņu nobrauktuves, divos objektos uzstādīti luksofori ar skaņas signālu, bet sešos objektos, kur bija autobusu pieturas, izbūvēts īpašais marķējums.

Starp nozīmīgākajiem sakārtotajiem objektiem ir Talsu iela, kas rekonstruēta posmā no Kaiju ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai. Sakārtoti arī vairāki Dzintaru ielas posmi, Kustes dambis posmā no Fabrikas ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai, Robežu iela posmā no Kustes dambja līdz I.Mičurina ielai, Celtnieku iela posmā no Talsu ielas līdz Siguldas ielai, Embūtes iela posmos no Tārgales ielas līdz Celtnieku ielai un no Radio ielas līdz Tārgales ielai. Tāpat sakārtotas neapgūtās industriālās teritorijas, kurās izbūvētas brauktuves un stāvlaukumi - piemēram, Kaiju ielā 9 jeb Ventspils Augsto tehnoloģiju parka teritorijā un K.Valdemāra ielā 24 jeb stāvlaukumā pie piestātnes 40A.

Projekta "Pievedceļu rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" kopējās attiecināmās izmaksas ir 35,9 miljoni eiro, no tiem 30,5 miljoni eiro ir piesaistītais ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)