Banner 980x90

"Ostas celtnieks" Ventspilī būvēs ražošanas ēku uzņēmumam "Immer Digital"

Rīga, 15.febr., LETA. SIA "Ostas celtnieks" Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā tuvākajā laikā sāks būvēt ražošanas ēku inovatīvo iepakojumu ražotājam AS "Immer Digital", aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldē.

Ventspils brīvostas izsludinātajā atklātajā konkursā par ražošanas ēkas Nr.6 būvniecību Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā uzvarēja pretendents, kas piedāvāja zemāko cenu - "Ostas celtnieks". Būvniecības līgums noslēgts par 7,7 miljoniem eiro, tostarp 1,2 miljoni eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Par ēkas nomu noslēgts līgums ar "Immer Digital", kas divus gadus strādā ēkā Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā. Uzņēmums ražo mūsdienīgu, pilnībā pārstrādājumu iepakojamo materiālu un plāno darbību būtisku paplašināt. Pēc otrās ražotnes atvēršanas uzņēmuma ieguldījumi Ventspilī pārsniegs 11 miljonus eiro. 

"Mums ir jāpanāk, ka uzņēmumi, kas ražo augstas pievienotās vērtības produktus, strādā Latvijā, un, kas ir īpaši svarīgi valsts līdzsvarotai attīstībai - reģionos. Gatava infrastruktūra, kur uzņēmums var uzreiz nākt un strādāt, ir ļoti svarīgs priekšnoteikums, lai uzņēmums ar savām investīcijām nobalsotu par Latviju. Jau 17 gadus Ventspilī tiek mērķtiecīgi veidots jauns rūpnieciskais parks, un šī politika ir attaisnojusies," sacīja Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks, Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs.

Līdz 2021.gadam Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā plānots uzbūvēt trīs jaunas ražošanas ēkas - divas Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un vienu Ventspils lidostas rūpnieciskajā zonā Ganību ielā 103.

Ventspils brīvostas industriālajā teritorijā pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma kopš 2002.gada uzbūvētas deviņas ražošanas ēkas, darbam Ventspils brīvostā piesaistīti vairāk nekā 20 ražošanas uzņēmumu, kas kopā radījuši vairāk nekā 1700 jaunu darbavietu.

Ukrainas kapitāla uzņēmums "Immer Digital" dibināts 2015.gada beigās ar mērķi Ventspilī ražot elastīgo iepakojumu pārtikas un nepārtikas precēm. "Immer Digital" ir otrā uzņēmumu grupas "Immer Group" ražotne. Elastīgo polimēru iepakošanas materiālu rūpnīca Ukrainā "Immer Ukrplastic" nodrošina ražošanas ciklu no granulām un krāsām līdz gataviem materiālu ruļļiem un maisiem. "Immer Ukrplastic" klientu vidū ir starptautiski uzņēmumi - "Coca Cola", "Nestle", "JDE", "Kraft", "Mondalez" u.c.

Kompānijas "Immer Digital" pamatkapitāls ir 1 406 600 eiro. 2017.gadā uzņēmums strādāja ar 1,606 miljonu eiro apgrozījumu un 1,622 miljonu eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Ostas celtnieks" ir daudzprofilu būvniecības uzņēmums, kas reģistrēts 1994.gadā. Uzņēmuma īpašnieki ir Konstantins Bursakovskis (71,25%), Ruslans Nikolajenko (15%) un Jeļena Andersone (13,75%).

"Ostas celtnieks" veic ēku, ceļu, un inženiertīklu būvniecību, nodrošinot pilnu pakalpojumu ciklu no projektēšanas līdz objekta nodošanai ekspluatācijā. "Ostas celtnieks" ir tirgus līderis Latvijā ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvdarbu veikšanā un pēdējo triju gadu laikā ir uzbūvējis ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus nepilnu 300 kilometru garumā. "Ostas celtnieks" 2017.gadā strādāja ar 32,142 miljonu eiro apgrozījumu un guva 372 491 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)