Banner 980x90

Par atbalstu uzņēmējdarbībai Kurzemē apbalvo Ventspils pilsētas un Skrundas novada pašvaldības

Ventspils, 4.dec., LETA. Konkursā "Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai" Kurzemes plānošanas reģionā (KPR) apbalvotas Ventspils pilsētas un Skrundas novada pašvaldības, aģentūru LETA informēja KPR administrācijā.

Konkursu organizēja KPR sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), lai akcentētu pašvaldību lomu uzņēmējdarbības sekmēšanā. Konkursa mērķis bija noteikt rezultatīvākās pašvaldības, kas īsteno daudzveidīgus atbalsta pasākumus uzņēmējdarbības sekmēšanai. Konkursā vērtēja pašvaldību sasniegtos vai plānotos rezultātus, kas tieši izpaužas kā pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ieņēmumu sadaļu vai netieši - uz uzņēmējdarbības vides izaugsmi pašvaldībā kopumā. Izvērtējot saņemtos piedāvājumus, žūrija izvēlējās izcelt divas pašvaldības Kurzemes reģionā divās nominācijās.

Nominācijā "Par ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā" tika sveikta Ventspils pilsētas pašvaldība, kas mērķtiecīgi strādā pie tā, lai arvien vairāk piesaistītu uzņēmējus savai teritorijai, lai tie veidotu savas filiāles Ventspilī. Tāpat konkursā atzinīgi novērtētas Ventspils pašvaldības aktivitātes, lai rastos jauni uzņēmēji - īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Savukārt nominācijā "Nākotnes iecere" tika sveikta Skrundas novada pašvaldība, kas plāno veikt būtiskus ieguldījumus, izbūvējot tirgus teritoriju Skrundā.

Abas pašvaldības saņēmušas naudas balvu 5195 eiro apmērā, kas saskaņā ar konkursa nolikumu jāizmanto uzņēmējdarbības atbalsta pasākumu ieviešanai vai nodrošināšanai.

Konkursa žūrijā bija pārstāvji no KPR administrācijas, KPR Uzņēmējdarbības atbalsta centra, Attīstības finanšu institūcijas ALTUM, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras, bet kā novērotāji - arī VARAM pārstāvji.

Šāds konkurss tika organizēts pirmo reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)