Banner 980x90

Par drošu peldēšanos Ventspils pludmalē informēs karogi

Rīga, 16.maijs, LETA. Šogad Ventspils pilsētas pludmales daļā, kurā strādā Glābšanas dienests, ir ieviests jauns drošības zīmju lietojums atbilstoši Starptautiskās glābšanas federācijas krāsām, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Ja pludmalē novietots karogs, kuram sarkanā krāsa ir virs dzeltenās, peldēties ir atļauts. Savukārt, ja krāsu joslu ir izvietots pretēji, proti, dzeltens virs sarkana - peldēties ir aizliegts. Ja pludmalē redzams karogs, kur sarkanā josla ir virs dzeltenās un kopā ar dzeltenu karogu peldēties ir bīstami.

Pašvaldība aicina apmeklētājus, ierodoties pludmalē, pievērst uzmanību uz pludmales ziņojumu dēļa izvietotai informācijai, kā arī iepazīties ar noteikumiem, kas izvietoti stendā pie centrālās ieejas Nr.4.

Paralēli pie katras ieejas, tāpat, kā iepriekšējos gados, būs izvietoti stendi ar ieejas numerāciju, kuros tiks izvietotas drošības zīmes - zaļā, sarkanā un dzeltenā krāsā, norādot informācija par to, vai konkrētajā dienā ir atļauts vai aizliegts peldēties, kā arī vai tas ir bīstami.

Šādu informatīvo karogu sistēmu paredz starptautiskais standarts ISO 20712, un tā piemērošanu ieteica Latvijas pludmales glābēju asociācija, kas ir starptautiskās glābēju asociācijas biedrs.

Asociācijas pārstāvji 2017.gadā veica pludmales drošības novērtējumu, kā rezultātā izstrādāta četru gadu rīcības programma ieteikumu ieviešanai.

Neskaidrību gadījumā par drošību pludmalē var griezties Ventspils pludmales Glābšanas dienestā, atgādina Znotiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)