Banner 980x90

Par nesavtīgu palīdzību Stiklu ugunsgrēka dzēšanā godinās brīvprātīgos palīgus

Rīga, 6.dec., LETA. Nākamnedēļ, 13.decembrī, Stiklu internātpamatskolā notiks pasākums, kurā Ventspils novada pašvaldības vadība pasniegs medaļas brīvprātīgajiem palīgiem par nesavtīgo palīdzību šīs vasaras Stiklu ugunsgrēka dzēšanā, aģentūru LETA informēja Ventspils novada domes pārstāve Marlena Zvaigzne.

Brīvprātīgie palīgi šovasar jūlijā un augustā, kad Stiklos bija ugunsgrēks, dažādos veidos palīdzēja operatīvo dienestu darbiniekiem. Bija cilvēki, kuri veda ūdeni, citi gatavoja ēdienu un mazgāja traukus, kāds skaidroja, kā vislabāk piekļūt uguns skartajām vietām, bet vēl kāds ļāva izmanto savu tehniku.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS) jau ugunsgrēka laikā uzteica novada iedzīvotājus, kuri iesaistījās krīzes situācijas risināšanā, bet tagad pašvaldība viņiem vēlas pateikties, dāvinot piemiņas medaļas, tā novērtējot nesavtīgo palīdzību.

Piemiņas medaļas saņems arī operatīvo dienestu pārstāvji - "Latvijas Valsts mežu", Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas, Zemessardzes 46.kājnieku bataljona un "Valsts meža dienesta" darbinieki, tādējādi kopā tiks pasniegtas 108 medaļas.

Pasākuma viesus ar koncertu priecēs Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Valdgales kūdras purvā un mežā izcēlās 17.jūlija pievakarē un tā platība aplēsta virs 1000 hektāriem. Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī Lietuvas bruņoto spēku helikopters, kā arī Baltkrievijas dienestu helikopters.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)