Banner 980x90

Pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpildi 2019.gadā prasa arī kultūras darbinieki

Rīga, 22.febr., LETA. Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācija (LKDAF) vērsusies Finanšu ministrijā ar prasību šogad izpildīt pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, aģentūru LETA informēja organizācijā.

LKDAF vēstulē uzsver, ka pilnībā atbalsta Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) prasību ievērot iepriekšējās valdības apstiprinātā grafika īstenošanas nosacījumus.

Organizācija atgādina, ka arī Kultūras ministrijas padotībā un pārraudzībā ir liels izglītības iestāžu tīkls, kas nodrošina kultūrizglītības pakalpojumus visos izglītības līmeņos. Kultūrizglītību veido 147 pašvaldību un privātās profesionālās ievirzes izglītības iestādes, kuras īsteno mākslas, mūzikas un dejas programmas, kā arī 14 valsts un divas pašvaldību profesionālās vidējās izglītības iestādes, kuras īsteno mākslas, dizaina un mūzikas izglītības programmas, un trīs augstskolas.

LKDAF jautājumā par 2019.gada valsts budžeta projektu atbalsta LIZDA prasības pildīt Izglītības likumā noteikto kā arī precīzi īstenot grafikā noteikto.

Šāda vēstule tiks nosūtīta arī Kultūras ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, kā arī visām Saeimas frakcijām.

Kā ziņots, ja līdz marta sākumam 2019.gada budžetā nebūs rasti līdzekļi, lai pildītu pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, tad aprīlī pedagogi pulcēsies protesta akcijā, bet ja tas nelīdzēs, tad notiks streiks, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Pēc LIZDA ārkārtas padomes slēgtās daļas sēdes Vanaga norādīja, ka padomes locekļi bija vienoti pārliecībā par to, ka ir jāpastāv par savām tiesībām un normatīvajos aktos noteiktā pildīšanu, cenšoties panākt iepriekš valdībā apstiprinātā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpildi.

Jau vēstīts, ka pedagogu atalgojuma pieaugumu plānots risināt 2020.gada budžetā, izriet no Kariņa iepriekš sacītā žurnālistiem. Saistībā ar agrāk Saeimas pieņemtajiem lēmumiem, kas attiecas uz "vēl lielākiem algas paaugstinājumiem pedagogiem",- šis process attieksies uz 2020.gada budžetu, "kad sāksim veidot savu politiku, nevis tehniski pieņemt budžetu", skaidroja Kariņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)