Banner 980x90

Piektdien pasludinās spriedumu sirmgalves slepkavībā un jaunietes izvarošanas mēģinājumā apsūdzētā sētnieka lietā

Ventspils, 3.apr., LETA. Kurzemes rajona tiesa Ventspilī piektdien, 6.aprīlī, plkst.11 paziņos spriedumu sirmgalves slepkavībā un nepilngadīgas jaunietes izvarošanas mēģinājumā apsūdzētā bijušā sētnieka krimināllietā, aģentūru LETA informēja tiesas pārstāve Dace Grauziņa.

Lieta izskatīta slēgtās tiesas sēdēs.

Valsts policija (VP) pērn jūnijā kriminālvajāšanas sākšanai nodeva kriminālprocesu par sievietes slepkavību un jaunietes izvarošanas mēģinājumu Ventspilī, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

85 gadus vecās sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasts pērn 10.martā kādā dzīvoklī Brīvības ielā Ventspilī. Tajā pašā dienā uz aizdomu pamata par slepkavību aizturēts 41 gadus vecs vīrietis, kuram 12.martā tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess.

Noskaidrots, ka vīrietis strādājis par sētnieku un liktenīgajā dienā vērsies pie mājas iedzīvotājiem, vācot parakstus par padarīto. Tādā veidā vīrietis arī iekļuvis 1932.gadā dzimušas sievietes dzīvoklī. Brīdī, kad sieviete noliekusies pie galda, vīrietis viņai no mugurpuses uzbrucis, žņaudzot, sitot un durot ar nazi. Vēlāk viņš veicis seksuāla rakstura darbības, tādējādi apmierinot savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā, izmantojot cietušās sievietes bezpalīdzības stāvokli viņas vecuma dēļ. Vīrietis pēc tam nozadzis sievietes mobilo telefonu un naudu aptuveni trīs eiro apmērā, kuri vēlāk tika atgūti. Tika nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze, kurā aizturētais ir atzīts par pieskaitāmu.

Tāpat vīrietim ir inkriminēta apsūdzība par izvarošanas mēģinājumu 2016.gada decembra beigās Ventspilī, Siguldas ielas mājas pagalmā. Vīrietis, nogāžot pie zemes nepilngadīgu meiteni, mēģināja veikt seksuālu vardarbību pret viņu, saplēšot viņai drēbes un nodarot miesas bojājumus, taču meitenei, iesitot vīrietim pa seju, izdevies aizbēgt.

Aizdomās turētais iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā gan par līdzīga rakstura noziegumiem, gan arī par mantiska rakstura noziegumu, kā arī par noziegumiem, kas saistīti ar vardarbības pielietošanu. Vīrietis ticis sodīts par laupīšanu un no 2010. līdz 2015.gadam atradās apcietinājumā.

Vīrietim tiek inkriminēti vairāki noziedzīgi nodarījumi - slepkavība, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, dzimumtieksmes apmierināšana pretdabiskā veidā, zādzība un tādas personas izvarošanas mēģinājums, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)