Banner 980x90

Pirmdien Ventspilī pirmo reizi ienāks kruīza kuģis "Albatros"

Rīga, 30.maijs, LETA. Pirmdienas, 3.jūnija, rītā Ventspils ostā pirmo reizi ienāks kruīza kuģis "Albatros" ar vairāk nekā 800 pasažieru, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga un attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Viņa prognozēja, ka vērot kuģa ienākšanu ostā no Ostas ielas promenādes varētu no plkst.8. Plkst.9 plānota tā pietauvošanās pie 16.piestātnes jeb rajonā, kur ierasts redzēt prāmjus. Pa dienu kruīza pasažieri apmeklēs Ventspili, Užavu un Kuldīgu, bet jau vakarā kuģis ostu atstās.

Zem Bahamu salu karoga kuģojošais 205 metrus garais kruīza kuģis "Albatros" būvēts 1973.gadā, bet kopš tā laika vairākas reizes piedzīvojis nopietnas pārbūves, lai atbilstu visaugstākajiem standartiem. Uz kuģa ir vairāk nekā 800 pasažieru vietu un 340 cilvēku liela apkalpe. Tajā ir astoņi pasažieru klāji ar 420 kajītēm, vairāki restorāni un bāri, baseins, sporta un izklaides iespējas.

"Albatros" šodien atstāj Brēmerhāvenas ostu Vācijā, lai dotos kruīzā, kura laikā paredzēts izkāpt astoņās ostās - Ščecinā, Baltijskā, Ventspilī, Tallinā, Sanktpēterburgā, Helsinkos, Stokholmā un Visbijā.

"Ventspils brīvostas pārvalde ir izbūvējusi nepieciešamo infrastruktūru, lai varētu uzņemt pašus lielākos kuģus, kādi vien var ienākt Baltijas jūrā, kas pamatā attiecas uz beramkravu un lejamkravu segmentu, bet tikpat nozīmīgi laika gaitā izrādījušies ieguldījumi tās infrastruktūras izbūvē, kas nepieciešama pasažieru apkalpošanai," uzsvēra Ieviņa.

Universālo termināli, kas piemērots ne vien dažāda veida kravām, bet arī prāmjiem, no Ventspils brīvostas pārvaldes nomā SIA "Noord Natie Ventspils Terminals", kas sācis darbību kruīzu kuģu piesaistē.

Jau drīz, 21.jūnijā, Ventspilī ieradīsies kruīza kuģis "Amadea", kas šeit pirmo reizi bija pagājušā gada augustā, piebilda Ieviņa.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Ventspils ostā ienāca trīs kruīza kuģi, to vidū iespaidīgais pieczvaigžņu kruīza kuģis "Seaborn Ovation".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)