Banner 980x90

Prezentēs Ventspilī izstrādātās interaktīvās grīdas spēles

Ventspils, 31.aug., LETA. Nākamnedēļ SIA "Aspired" prezentēs interaktīvās grīdas spēles, kas izstrādātas Ventspils informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pilotprojektu programmā, aģentūru LETA informēja Ventspils Digitālā centra pārstāve Kristīne Bergmane-Korāte.

Uzņēmuma pārstāvji iepazīstinās ar trim inovatīvām un uz jaunradi orientētām grīdas spēlēm, kas paredzētas dažādu vecumu skolēniem.

1. - 4.klašu grupai paredzēta grīdas spēle "Augļu labirints", kas palīdzēs inovatīvi un radoši apgūt programmēšanas pamatus, izmantojot algoritmus.

5. - 9.klašu grupai paredzētā grīdas spēle "Kodu pavēlnieks" attīstīs un nostiprinās programmēšanas un loģiskās domāšanas prasmes.

Savukārt 10. - 12.klašu skolēniem paredzētā grīdas spēle "Veiksmīgais lauksaimnieks" iemācīs jauniešiem programmēšanas pamatus un palīdzēs izprast tās būtību, veicot aritmētiskas darbības.

Spēļu prezentācija notiks 5.septembrī plkst.13 Ventspils 4.vidusskolas skvērā vai nepiemērotu laikapstākļu gadījumā - 4.vidusskolas aktu zālē. Piedaloties Ventspils Digitālā centra pārstāvjiem, notiks svinīga interaktīvo grīdas spēļu nodošana Ventspils pašvaldībai.

Interaktīvās grīdas spēles būs pieejamas arī citām izglītības iestādēm Latvijā.

Spēļu izstrāde izmaksāja 11 636 eiro, no tā Ventspils pašvaldības līdzfinansējums ir 9309 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)