Banner 980x90

PVD Piltenes pagastā labturības pārkāpumu dēļ no kādas saimniecības izņēmis 23 dzīvniekus

Rīga, 29.janv., LETA. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Ventspils novada Piltenes pagastā no kādas saimniecības izņēmis 23 dzīvniekus, jo saimniece par dzīvniekiem nespēja pienācīgi parūpēties, aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Tostarp saimniecībai izņemti 18 liellopi, viens zirgs, divas kazas, viens āzis un viens kazlēns. Vienlaikus vienu liellopu nācies iemidzināt, jo tam nebija veikta atbilstoša veterinārā aprūpe, un tā veselības stāvoklis bija tāds, ka to nevarēja pārvietot.

"Veicot pārbaudi, PVD inspektori konstatēja, ka dzīvnieki ir vājas miesas būves, netiek pietiekami ēdināti un dzirdināti. Ganāmpulks pārsvarā klaiņoja vietējos mežos, pārtikdams no krūmiem, meldriem un citām dabas veltēm. Arī dienā, kad PVD inspektori sadarbībā ar policijas darbiniekiem ieradās dzīvniekus izņemt, tie bija devušies savās gaitās pa apkārtnes mežiem un bija dzenami mājup, lai tos varētu izņemt no nepiemērotajiem apstākļiem," pastāstīja Meistere.

Viņa informēja, ka PVD izņemtos dzīvniekus nogādājis novietnē, ar kuru Nodrošinājuma valsts aģentūrai ir noslēgts līgums par administratīvās lietas ietvaros izņemto dzīvnieku izmitināšanu.

Par attiecīgo gadījumu sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)