Banner 980x90

"Ventspils nafta" termināls" 2016.gada pirmajā ceturksnī pārkrāva 2,7 miljonus tonnu naftas produktu

Foto: Ventspils24.lv
Foto: Ventspils24.lv
AS "Ventspils nafta" meitas uzņēmums SIA ""Ventspils nafta" termināls" 2016.gada pirmajā ceturksnī pārkrāva 2,7 miljonus tonnu naftas produktu, savukārt SIA "LatRosTrans" transportēja 1,6 miljonus tonnu, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja uzņēmumā.

AS "Ventspils nafta" grupas uzņēmumu vadība norāda, ka transportētie apjomi atbilst līdzšinējām prognozēm. "Tā kā Baltijas valstu ekonomiskā vide joprojām ir izaicinoša, grupas uzņēmumi ir piesardzīgi par šogad sasniedzamajiem naftas un tās produktu transportēšanas apjomiem. Mēs turpinām optimizēt izmaksas, lai varētu sekmīgi konkurēt esošajā ekonomiskajā situācijā. Taču investīcijām labvēlīgas biznesa vides nodrošināšanai Latvijā ir nepieciešams lielāks atbalsts no transporta sektora regulējošajām iestādēm, piemēram, izsniedzot darbības attīstībai nepieciešamās atļaujas," uzsver AS "Ventspils nafta" valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

Martā SIA "Ventspils nafta" termināls" pārkrāva 993 tūkstošus tonnu, savukārt SIA "LatRosTrans" transportēja 547 tūkstošus tonnu naftas produktu, sasniedzot vēsturisku transportēšanas apjomu. Kopš 1994. gada SIA "LatRosTrans" pa cauruļvadu sistēmu Latvijas Republikas teritorijā līdz Ventspils ostai ir transportējis vairāk kā 100 000 000 tonnu Krievijas un Baltkrievijas ražotāju naftas produktu.

AS "Ventspils nafta" ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA "Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA "LatRosTrans", kas ir vienīgais naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu no Baltkrievijas robežas līdz Ventspilij; 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē. "Vitol" grupai pieder 100% AS "Ventspils nafta" akcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)