Banner 980x90

"Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" iegādājusies vēnu vizualizācijas ierīci

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Arī šogad SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" aktīvi turpina papildināt un pilnveidot nodaļu tehnisko aprīkojumu. Šonedēļ slimnīca ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu iegādājusies perifēro vēnu vizualizācijas ierīci.

Kā pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja ārstniecības iestādē, jaunā ierīce paredzēta vēnu izgaismošanai, situācijās, kad pacienta vēnas nav saredzamas vai sataustāmas, un tā ļauj ievērojami efektīvāk veikt vēnu punkcijas procedūras. Ērti lietojamā iekārta ļauj vēnas sameklēt 10 cm vai pat lielākā attālumā no ādas virsmas. Vēnu noteikšanai zem ādas ierīce izmanto infrasarkano gaismu. Par vēnu meklētāja lietošanas ērtumu jau paspējusi pārliecināties slimnīcas Reanimācijas nodaļas virsmāsa Iveta Sproģe, kura pozitīvi novērtē jauno ierīci: "Iekārta tiešām atvieglos medmāsu darbu un sniegs lielāku komfortu arī pacientiem. Nereti, bērniem vai cilvēkiem ar lieko svaru, vēnas ar aci nav saskatāmas. Šādos gadījumos jaunā ierīce ļaus uzreiz veikt precīzu punkciju."

Prioritāri ierīce paredzēta Bērnu nodaļai, Uzņemšanas nodaļai un Laboratorijai, taču tā kā vēnu meklētājs ir mobila un ērti pārnēsājama ierīce, tad to pēc nepieciešamības pielietos arī citās slimnīcas nodaļās. Ierīce iegādāta par Ventspils pilsētas domes piešķirto finansējumu 6558,20 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)