Banner 980x90

Rindu problēmas risināšanai sociālās aprūpes namā "Selga" klientus ievieto citās aprūpes iestādēs

Jelgava, 21.apr., LETA. Pēdējā laikā ir būtiski pieaudzis pieprasījums pēc vietām klientiem Ventspils sociālās aprūpes namā "Selga", tāpēc daļa klientu tiek ievietota citās aprūpes iestādēs, aģentūru LETA informēja Ventspils Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Griķe.

Lielākajai daļai no iedzīvotājiem, kuri gaida rindā uz "Selgu", nav iespējams nodrošināt diennakts aprūpi mājās, jo viņiem visbiežāk nav tuvinieku vai tuvinieki strādā un nevar nodrošināt diennakts aprūpi, vai arī tuvinieki nedzīvo Ventspilī. Griķe skaidroja, ka īpaši sarežģīti ir atrisināt aprūpes jautājumu līdz ievietošanai "Selgā" vientuļajiem pensionāriem, kuriem nav tuvinieku.

Lai nodrošinātu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanu, pašlaik 11 personas, kurām nav likumisko apgādnieku vai arī tuvinieki strādā un nevar nodrošināt diennakts aprūpi, uz laiku, kamēr atbrīvojas vieta aprūpes namā, ir ievietoti biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" sociālās aprūpes centra "Stūrīši" filiālē "Landze" un sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā "Venta", kā arī nodibinājuma "Fonds "Cilvēks cilvēkam" ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādē.

"Latvijā pēdējos gados ir vērojama tendence, ka aprūpes namos nonāk arvien slimāki cilvēki, jo savlaicīgi nav bijusi pieejama nepieciešamā veselības aprūpe. Cilvēki pie ārsta bieži vēršas novēloti, kad jau ir iestājušās neatgriezeniskas neārstējamas sekas, piemēram, insults," atzina Sociālā dienesta pārstāve, neslēpjot, ka šāda tendence vērojama arī Ventspilī. Līdz ar to arī "Selgā" arvien vairāk palielinās gados vecu un gulošu iemītnieku skaits, kuru aprūpei ir jāiegulda gan vairāk līdzekļu, gan nepieciešams arī lielāks aprūpētāju skaits.

Rinda sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai "Selgā" veidojas četrās plūsmās – vīriešiem un sievietēm, kā arī tiem klientiem, kuri paši sevi var aprūpēt daļēji un tiem, kuriem ir nepieciešama intensīvā aprūpe. Pašlaik rindā uz iespēju saņemt sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu gaida astoņas personas. Kopumā aprūpes namā "Selga" ir iespējams uzņemt 141 klientus un pašlaik tajā uzturas maksimāli pieļautais iemītnieku skaits.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)