Banner 980x90

Siltumnīcas Tavai saimniecībai – kā izvēlēties atbilstošāko?

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Par to, kuras siltumnīcas ir labākās, šķēpi tiek lauzti joprojām: kādam piemērotākas šķiet plēves, kādam – polikarbonāta siltumnīcas. Katrai no tām ir savas priekšrocības, taču, izvēloties siltumnīcu, vērā jāņem arī citi faktori. Kādi? Par to – šajā rakstā.

Plēves siltumnīcas ir klasiska vērtība
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv


Nereti iespējams saskarties ar informāciju, ka polikarbonāts ir siltumnīcām piemērotākais materiāls un tam nav konkurentu. Jā, nav iespējams noliegt, ka polikarbonātam piemīt virkne pozitīvu īpašību, taču arī plēves siltumnīcas joprojām ir gana izplatītas, un – ne velti. Lūk, galvenās to priekšrocības:
- samērā zemās izmaksas – tā kā plēve, salīdzinot ar polikarbonātu, ir lētāka, plēves siltumnīcas maksā mazāk;
- uzstādīšana – plēves siltumnīcas iespējams uzstādīt daudz vienkāršāk un ātrāk.

Ziemas periodā plēvi mēdz noņemt, un pavasarī tā jāuzstāda no jauna. Daļai cilvēku šķiet, ka tas ir plēves siltumnīcu mīnuss, taču tā nebūt nav, tieši otrādi – ziemas periodā līdz ar to nav jāuztraucas par materiāla deformāciju (polikarbonāta siltumnīcas nepieciešams regulāri attīrīt no sniega), turklāt sniega kārta ir dabīga siltumizolācijas sega, tāpēc zemi nevajadzēs noklāt ar mēslojumu.

Polikarbonāts – jaunākās paaudzes materiāls
Foto: Xnet.lvFoto: Xnet.lv
Nav dūmu bez uguns – tā varētu komentēt slavinošās atsauksmes par polikarbonāta siltumnīcām. 
Polikarbonāta siltumnīcas iespējams redzēt arvien vairākos dārzos un saimniecībās, jo
- augi tiek pasargāti no kaitīgā starojuma – polikarbonāts laiž cauri tikai "labos" saules starus, nobloķējot ultravioleto starojumu;
- polikarbonāts ir izturīgs pret temperatūras maiņām un citiem ārējiem faktoriem – polikarbonāts tiek līmēts no vairākām plāksnēm, un tam nekaitē nedz temperatūras maiņas, nedz, piemēram, krusa, tādējādi šīs siltumnīcas pēc to uzstādīšanas nav jāuzlabo vairākus gadus. Taču, ja ziemā uz polikarbonāta siltumnīcas sāk krāties sniegs, tas jānotīra, lai siltumnīca netiktu deformēta.

Iegādāties polikarbonāta siltumnīcas ieteicams uzticamā veikalā, jo zemas kvalitātes polikarbonāts mēdz apaugt ar mikrobiem, kas samazina siltumnīcas gaismas caurlaidību, tādējādi ietekmējot ražu. Turklāt šādās siltumnīcās mēdz rasties slikts aromāts.

Arkveida un trijstūrveida siltumnīcas ir atšķirīgākas, nekā varētu šķist
Lai gan lielākā uzmanība parasti tiek pievērsta siltumnīcas izmēram, materiālam un cenai, ir vēl vairāki parametri, pēc kuriem siltumnīcas atšķiras, un forma ir viens no tiem. Divas populārākās siltumnīcu formas ir
- arkveida siltumnīcas – šāda veida siltumnīcās siltums un gaisma tiek izstarota vienmērīgāk, turklāt kondensāts notek pa siltumnīcas sāniem, nevis sakrājas vienuviet un pil tās vidusdaļā. Turklāt uz arkveida siltumnīcām mazāk uzkrājas sniegs – tas parasti noslīd;
- trijstūrveida siltumnīcas ar divslīpju jumtu lielākoties izvēlas tikai to izskata dēļ.

Trīs iemesli, kāpēc siltumnīcu labāk iegādāties internetveikalā
Ja esi nolēmis, ka Tev nepieciešama jauna siltumnīca, viens no būtiskākajiem soļiem ir atrast piemērotāko modeli. Taču ne mazāk svarīga ir arī veikala izvēle. 

Trīs iemesli, kāpēc izvēlēties interneta veikalu:
- zemākas cenas – ņemot vērā, ka interneta veikala uzturēšana izmaksā mazāk, arī preču cenas internetā ir zemākas, salīdzinot ar "parastajiem" veikaliem;
- iespēja veikt pirkumu 24/7 – atšķirībā no fiziskajiem veikaliem, kas darbojas tikai noteiktā laika periodā, interneta veikalā pie kārotās preces iespējams tikt jebkurā diennakts laikā gan darba dienās, gan brīvdienās;
- dažādas piegādes iespējas: lielākā daļa internetveikalu piedāvā preču piegādi visā Latvijā, turklāt gan uz pakomātiem un pasta nodaļām, gan mājām.

Esi jaunas siltumnīcas meklējumos? Ienāc Xnet.lv – Tu noteikti atradīsi sev nepieciešamo!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)