Banner 980x90

Spriedums bijušās VeA rektores Rēvaldes pieteikumā par viņas atcelšanu no amata būs zināms maijā

Rīga, 28.apr., LETA. Administratīvā rajona tiesa līdz 18.maijam pagarināja sprieduma sagatavošanu bijušās Ventspils Augstskolas (VeA) rektores Gitas Rēvaldes pieteikumā par lēmumu viņu atstādināt no VeA rektora amata.

Kā aģentūrai LETA norādīja tiesā, tika konstatēts, ka tiesai ir nepieciešams ilgāks laiks, lai uzrakstītu spriedumu.

Augstākā tiesa (AT) iepriekš lēma, ka Administratīvajai rajona tiesai no jauna jāvērtē Rēvaldes pieteikums, kurā lūgts atcelt lēmumu par viņas atcelšanu no VeA rektora amata. AT Administratīvo lietu departaments atcēla Administratīvās rajona tiesas lēmumu, ar kuru atteikts pieņemt Rēvaldes pieteikumu atzīt par spēkā neesošu VeA Satversmes sapulces lēmumu Rēvaldi atstādināt no rektora amata.

AT ieskatā Satversmes sapulcei, kas rektoru ir ievēlējusi un līdz ar to ir devusi viņam savu uzticību, šis uzticības zaudējums ir jāpamato. AT nodeva jautājumu par pieteikuma virzību jaunai izlemšanai Administratīvajai rajona tiesai.

Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce pērn 25.maijā lēma par izglītības iestādes rektores Rēvaldes atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Par VeA rektora vietas izpildītāju valdība pagājušā gada 21.jūnijā apstiprināja augstskolas mācību prorektoru Kārli Krēsliņu. Vēlāk Krēsliņš tika ievēlēts VeA rektora amatā.

Arī Rēvalde pieteicās konkursā uz VeA rektora amatu, bet vēlēšanu dienā savu kandidatūru atsauca, jo esot saņēmusi no tiesas skaidrojumu, ka gadījumā, ja tiesa pieņems viņai pozitīvu lēmumu un atjaunos viņu VeA rektora amatā, jaunievēlētais rektors varot zaudēt ieņemto amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)