Banner 980x90

Tarifs sadzīves atkritumu apglabāšanai Ventspils reģiona poligonā "Pentuļi" pieaugs par 36%

Ventspils, 4.sept., LETA. No šī gada 1.oktobra Ventspils reģiona sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" kopējais tarifs par nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu pieaugs par 36%, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārstāve Dace Kalsere.

Uzņēmums līdz šim ir spējis optimizēt izmaksas un tarifu saglabāt nemainīgu un vienu no zemākajiem Latvijā, neskatoties uz straujo dabas resursu nodokļa (DRN) likmes pieaugumu - no 9,96 eiro par tonnu tarifa apstiprināšanas brīdī 2012.gadā līdz 25 eiro par tonnu no šī gada janvāra. Tomēr, kā skaidroja Kalsere, ņemot vērā izmaiņas Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas nosaka jaunu atkritumu apglabāšanas tarifa aprēķina kārtību, uzņēmumam bija jāveic tarifa pārrēķins. Neskatoties uz tarifa pieaugumu, tas vēl joprojām būs viens no zemākajiem Latvijā, uzsvēra Kalsere. Viņa skaidroja, ka to uzņēmums var nodrošināt, pateicoties iepriekš mērķtiecīgi veiktam darbam infrastruktūras uzlabošanā un modernizēšanā, tai skaitā izvēloties inovatīvu sadzīves atkritumu pārstrādes un reģenerācijas veidu, kas ļauj no sadzīves atkritumiem iegūt izejmateriālu kurināmā ražošanai un tādējādi līdz minimumam samazinot apglabājamo atkritumu daudzumu.

Kopējais tarifs par nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonā "Pentuļi" no 1.oktobra pieaugs par 36% - no pašreizējiem 31,38 eiro līdz 42,64 eiro par tonnu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Neskatoties uz izmaiņām tarifā, šogad maksu iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu nav plānots mainīt, uzsvēra Kalsere.

Tomēr, ņemot vērā izmaiņas DRN likumā, kas nosaka, ka no 2018.gada janvāra DRN likme pieaugs no 25 līdz 35 eiro par tonnu, kā arī izmaiņas Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas nosaka arī izmaiņas maksas aprēķināšanas kārtībā, no 2018.gada janvāra uzņēmums būšot spiests pārskatīt arī maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, par ko iedzīvotāji tikšot informēti atsevišķi.

Jaunā sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifa aprēķina kārtība poligonā "Pentuļi" ļauj prognozēt kopējā tarifa izmaiņas vairākus gadus uz priekšu, ņemot vērā arī plānoto DRN likmes pieaugumu.

Ja no šī gada 1.oktobra kopējais tarifs, ieskaitot DRN, pieaugs līdz 42,64 eiro par tonnu, tad, ņemot vērā DRN likmes pieaugumu, no 2018.gada 1.janvāra tas palielināsies līdz 42,75 eiro par tonnu, neskaitot PVN. No 2019.gada 1.janvāra kopējais tarifs būs 42,85 eiro par tonnu, bet no 2020.gada 1.janvāra - 42,93 eiro par tonnu, neskaitot PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)