Banner 980x90

Topošās Ventspils Mūzikas vidusskolas būvlaukumā nekonstatē pārkāpumus

Ventspils, 16.aug., LETA. Būvniecības valsts kontroles birojs sniedzis pozitīvu atzinumu par paplašināto tehnisko pārbaudi, kas augusta sākumā veikta topošās Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas būvlaukumā, aģentūru LETA informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Kontroles laikā Būvniecības valsts kontroles biroja speciālisti apsekojuši topošās ēkas tērauda siju konstrukcijas, pārbaudot tērauda marku jumta sijām un tērauda cietību, nosakot arī metāla ķīmisko sastāvu. Pārbaudīti arī tērauda siju konstrukciju ģeometriskie parametri un tajās esošo skrūvju pievilkšanas spēks, betona spiedes spēks un stiegrojuma biežums.

Tā kā šāda konstrukciju testēšana ir ļoti komplicēts process, kontroles laikā tika izmantotas jaunāko un modernāko tehnoloģiju testēšanas un pārbaudes iekārtas, kas speciālistiem ļāva pārliecināties, vai visi būvobjektā esošie materiāli atbilst būvprojektā paredzētajiem materiāliem un vai būvniecības procesā tiek ievēroti visi spēkā esošie būvnormatīvi.

Papildus būvlaukuma apsekošanai pārbaudīta arī būvobjekta izpilddokumentācija.

Kā informēja "Komunālajā pārvaldē", pēc pārbaudes saņemts pozitīvs atzinums, kas nozīmē, ka netika konstatēts neviens pārkāpums ēkas būvniecības procesā.

Kā ziņots, Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta šī gada sākumā un ilgs divus gadus. Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro. Būvuzraudzību objektā veic SIA "Firma L4" par 394 024 eiro bez PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)