Banner 980x90

Topošās Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas pamatos iemūrēs vēstījumu nākamajām paaudzēm

Ventspils, 5.sept., LETA. 7.septembrī plkst.12.30 topošās Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas pamatos tiks iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Vēstījums saturēs informāciju par Ventspils pilsētu, jaunās mūzikas vidusskolas ēkas parametriem un īstenoto būvniecības tehnoloģiju risinājumiem, paredzēto ēkas pielietojumu, ēkas arhitektu un būvnieku, kā arī par koncertzālē paredzētajām ērģelēm. Vēstījums tiks tulkots arī angļu valodā, kas ir pasaulē populārākā saziņas valoda, un ķīniešu valodā, ņemot vērā Ķīnas ievērojamo nākotnes potenciālu.

Līdzās vēstījumam tiks ievietots 7.septembra laikraksta "Ventas Balss" numurs un eiro naudas zīme.

Kapsulas iemūrēšanā piedalīsies Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), domes izpilddirektors Aldis Ābele, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis un skolas audzēkņi.

Kā ziņots, Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta šī gada februārī un kopumā ilgs divus gadus. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība būs 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai. Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)