Banner 980x90

Tūrisma attīstībai Ventspilī plāno jaunu lokālplānojumu pilsētas dienvidrietumu daļā

Rīga, 28.janv., LETA. Lai attīstītu tūrismu, Ventspils pašvaldība nodos publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai no valsts un pašvaldības institūcijām pilsētas dienvidrietumu teritorijas daļas lokālplānojuma grozījumu projektu, lēmusi pilsētas dome.

Lokālplānojuma grozījumu izstrāde sākta nolūkā sasniegt vienu no Ventspils ilgtspējīgas attīstības mērķu rīcības virzieniem - attīstīt tūrismu. Domei apzinot zemes gabalus un teritorijas, kas būtu piemērotas tūrisma infrastruktūras attīstībai, par vienu no šādām teritorijām atzīts pašvaldības īpašumā esošais zemes gabals Kāpu promenādē 1, kas ir bijusī zemes gabala Vasarnīcu ielā 58 daļa.

Šīs teritorijas apstiprinātais zonējums neatbilst tūrisma infrastruktūras attīstībai, tādēļ arī nepieciešams veikt grozījumus un precizējumus lokālplānojumā. Sagatavotie lokālplānojuma grozījumi paredz mainīt zemes gabala Kāpu promenādē 1 spēkā esošo zonējumu no transporta infrastruktūras teritorijas un dabas apstādījumu teritorijas uz publiskās apbūves teritoriju, nosakot plānoto apbūves izvietojumu un apbūves rādītājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)