Banner 980x90

Tuvākajā laikā Ventspilī plānots iestādīt 144 jaunus kokus

Rīga, 14.nov., LETA. Ventspilī sākta 144 koku stādījumu papildināšana dažādās pilsētas vietās, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Šogad koku stādījumi tiek papildināti Robežu ielā, kur tiek iestādīti 54 hibrīdie pīlādži, Kuldīgas ielā  iestādīti 30 Pensilvānijas oši, Kurzemes ielā septiņi parastie dižskābarži. Koki tiek stādīti arī jaunizveidotajās ielās - Rāvas ielā iestādīti 31 Pensilvānijas osis, bet Apļa ielā 22 sarkanās kļavas.

Jaunā Rāvas iela savienos Lāčplēša un Durbes ielas, bet Apļa iela savienos jauno Rāvas ielu ar Rūpniecības ielu. Esošā iebrauktuve degvielas uzpildes stacijā būs Apļa un Rūpniecības ielu krustojums, tātad degvielas uzpildes stacijā varēs iebraukt no jaunās Apļa ielas.

Šogad Ventspilī kopumā iestādīti teju 300 koki, skaidroja Kalsere. Pavasarī koku stādījumi papildināti ar 104 dažādiem kokiem pilsētas vietās, kur kādreiz jau bijuši koki, kas nav ieauguši. Pavasarī ikgadējās koku stādīšanas talkas laikā Jūras ielas 3a iekšpagalmā un Pārventas Usmas ielas 16 iekšpagalmā iekšpagalmos kopumā iestādīti 46 dažādi dekoratīvi koki. 

"Ventspilī, stādot kokus, tiek ievērota koku stādīšanas stratēģija, izvēloties īpaši katrā no ielām vai parkiem esošās augsnes sastāvam piemērotus un vietas telpas mērogā iederīgus kokus. Jaunajiem koku vainagiem veic regulāru kopšanu, rūpīgi sekojot līdzi, lai tie augtu veselīgi un stipri, regulāri mēslojot un laistot tos," apgalvoja "Ventspils labiekārtošanas kombināta" pārstāve.

Ventspils zaļā infrastruktūra ik gadu tiek papildināta ar vidēji 200-300 dažādu sugu un šķirņu jauniem kokaugu stādījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)