Banner 980x90

Vairākās vietās Ventspilī veiks pasākumus plūdu riska samazināšanai

Ventspils, 23.aug., LETA. Vairākās vietās Ventspilī tiks veikti pasākumi plūdu riska samazināšanai, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Visā plūdu un krasta erozijas risku apdraudējuma novēršanas pasākumu projektā paredzēti būvdarbi piecos objektos.

Plānots pārbūvēt Vidumupītes nogāzes un gultni posmā no upītes ietekas Ventā līdz Durbes ielai, tostarp upītes posmu no Brīvības ielas līdz Renķa dārzam paredzēts pārbūvēt slēgtā kolektorā, izveidojot pārplūdi uz dīķi pie Renķa dārza.

Žāžciemā veidos virszemes noteces sistēmu, ierīkojot jaunu grāvi no Krasta ielas līdz Rūpniecības ielai gar dzelzceļa nodalījuma joslu un izbūvējot slēgtu kolektoru dzelzceļa nodalījuma joslā no Rūpniecības ielas līdz Ventai.

Vidumupīti plānots savienot ar valsts nozīmes ūdensnoteku "Bāliņu grāvis", pārbūvējot esošo grāvi, lai nodrošinātu funkcionējošu abu ūdenstilpju savienojumu pie Ganību ielas. Paredzēta grāvja cauruļvada zem Ventspils lidostas skrejceļa tīrīšana un grāvja pārtīrīšana, padziļinot aizsērējušo gultni.

Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielas krustojumā plānots pārbūvēt lietus ūdens kolektoru, lai palielinātu ūdens caurplūdi.

Tāpat Sarkanmuižas dambī no Lauku ielas līdz Brīvības ielai izbūvēs papildu lietus ūdens kolektoru, lai palielinātu lietus ūdens caurplūdi.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir atbalstījusi projekta "Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā" iesniegumu. Tuvāko dienu laikā tiks slēgts līgums ar CFLA. Jau pašlaik ir izsludināts pirmās kārtas būvdarbu iepirkums "Plūdu riska samazināšanas pasākumi Ventspils pilsētā - Vidumupītes nogāžu un gultnes pārbūve", kas paredz pārbūvēt Vidumupītes nogāzes un gultni posmā no upītes ietekas Ventas upē līdz Durbes ielai.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 757 674 eiro, no kuriem 1 485 986 eiro finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 52 447 eiro - valsts, bet 219 241 - Ventspils pašvaldība.

Projekts tiks realizēts no 2017. līdz 2020.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)