Banner 980x90

VARAM: Ventspils opozīcijas deputātiem jānorāda konkrēti likuma pārkāpumi Ventspils domes rīcībā

Rīga, 26.apr., LETA. Ventspils opozīcijas deputātiem jānorāda konkrēti likuma pārkāpumi Ventspils domes rīcībā, lai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) tos varētu izvērtēt, aģentūru LETA informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Vārpiņa.

Pēc Pūces pieprasījuma VARAM ir sagatavojis informācijas apkopojumu par Ventspils pilsētas domes darbības likumības iepriekš veiktajām pārbaudēm, kā arī par Ventspils pilsētas opozīcijas minētajiem iebildumiem par Ventspils pilsētas domes rīcību.

VARAM jau agrāk ir vērtējusi Ventspils domes rīcību un nav atklājusi likuma pārkāpumus. Ministrs uzsver, ka VARAM ir gatava novērst darbības likumības pārkāpumus Ventspils domē un viņš arī personiski aicina Ventspils pilsētas opozīcijas deputātus norādīt uz konkrētiem likuma pārkāpumiem Ventspils domes rīcībā, lai tos varētu izvērtēt.

Komentējot Ventspils domes opozīcijas deputātu Ģirta Valda Kristovska (V), Daces Kornas (V), Aivja Landmaņa (LRA) un Ivara Landmaņa (LRA) lēmumu nepiedalīties domes sēdēs, pozīcijas deputāti, kas pārstāv partiju "Latvijai un Ventspilij", partijas mājaslapā "http://www.latvijaiunventspilij.lv" norāda, ka domes opozīcijas deputāti jau kopš pirmās šī sasaukuma darba dienas pielieto maksimālu izdomu, lai dezorganizētu domes darbu, cenšoties radīt situāciju, lai domes sēdes nevarētu notikt.

"Par Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputātu savdabīgu tradīciju kļuvusi domes sēdes darba kārtībā iekļauto jautājumu ignorēšana, tāpat kā jau ierasta prakse ir diskusiju izvēršana par dienas kārtībā neesošiem jautājumiem," teikts pozīcijas deputātu paziņojumā.

Viņi norāda, ka atsevišķi opozīcijas deputāti savus kolēģus regulāri apsaukā, izsaka draudus un pat izvērš mobingu pret Ventspils pilsētas domes administrācijas darbiniekiem.

"Lai arī šādos apstākļos strādāt ir diskomfortabli, tomēr Ventspils pilsētas un ventspilnieku intereses ir svarīgākas, tādēļ varam apliecināt, ka ventspilnieku interešu vārdā esam gatavi arī turpmāk paciest šo morālo teroru," pauž pozīcijas deputāti.

Viņi norāda, ka šī gada 12.aprīļa Ventspils pilsētas domes sēdes dienas kārtībā nebija iekļauts jautājums ne par pašvaldības, ne atsevišķu tās kapitālsabiedrību maksājumiem ne kādām biedrībām, ne aģentūrām, ne citām fiziskām vai juridiskām personām, līdz ar to - neviens arī nevarēja atteikties sniegt informāciju par šādu jautājumu, kā to savā paziņojumā apgalvo opozīcijas deputāti.

"Kristovskis, brāļi Landmaņi un Korna divu gadu laikā nav spējuši nosaukt nevienu konkrētu likumu vai tiesas nolēmumu izpildes ignorēšanas faktu no domes puses, un tas pats attiecas arī uz opozīcijas izteicieniem par domes patvaļu un autoritārismu," teikts partijas mājaslapā.

Pozīcijas deputāti uzskata, ka Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputātu publiskais paziņojums par nepiedalīšanos domes sēdēs ir tukša politiskā propaganda, kas tiek veikta, nespējot pārdzīvot 2017.gadā Latvijā notikušo pašvaldību vēlēšanu, kurās opozīcija ieguva 25% vēlētāju atbalstu, rezultātus.

Jau ziņots, ka Ventspils domes opozīcijas deputāti nolēmuši nepiedalīties domes sēdēs, kamēr valdība, tiesību aizsardzības iestādes, neveiks konkrētus pasākumus situācijas normalizācijai Ventspils pilsētas domē.

Ventspils domes opozīcijas deputāti savā paziņojumā norādījuši, ka viņi šī gada 25.martā, kā arī 17.aprīlī vērsušies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Pūces ar aicinājumu veikt likumā noteiktos pasākumus, lai pārtrauktu Ventspils pilsētas domes politiskā vairākuma, domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") patvaļu, nepārtraukto likumu un tiesas nolēmumu ignorēšanu un piekopto autoritārismu, kas praktizē likumiem neatbilstošu pašvaldības darba organizāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)