Banner 980x90

Vasara – traumām piepildītākais gadalaiks

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Pienācis Latvijas vissaulainākais un karstākais gadalaiks. Daudzi šo periodu gaidījuši ar milzu nepacietību un nu nekavējas to izbaudīt. Tomēr, kā liecina apdrošināšanas kompānijas "Compensa Life" statistika, plašajā izklaižu klāstā iespējamas arī dažādas traumas, tādēļ, ļaujoties vasaras priekiem, derētu atcerēties par piesardzību. 

Kā liecina "Compensa Life" apkopotie dati, raugoties visa gada griezumā, visvairāk traumu (39%) tiek gūti mūsu teritorijas vissiltākajā periodā no maija līdz augustam. Iemesli ir dažādi – ir pieejams vairāk aktivitāšu brīvā dabā, notiek vairāk festivālu, publisku pasākumu, cilvēki kļūst neuzmanīgāki u.tml. Raugoties uz traumu gūšanas gadījumiem visa gada garumā, visbiežāk traumas gūst vīrieši – divreiz biežāk nekā sievietes –, taču vasaras periods šajā ziņā ir vienlīdz bīstams visiem – gan sievietēm, gan vīriešiem, gan bērniem. 

Nomainot sēdēšanu skolas solā pret aktivitātēm brīvā dabā, palielinās arī traumu iespējas, tomēr jāsaka, ka visbiežāk bērnu gūtie savainojumi ir samērā sīki un nenozīmīgi – sasitumi, nobrāzumi, viegli smadzeņu satricinājumi. Gadās arī kāju vai roku kaulu lūzumi, taču tie, par laimi, tiek pieredzēti retāk. Sievietes visbiežāk gūst dažādas kāju traumas. Lielākoties tiek piedzīvoti pēdas kaulu lūzumi vai menisku bojājumi. 

Savukārt savainojumu loks, ko gūst vīrieši, ir visplašākais. Tiek gūtas dažādas galvas traumas, muguras traumas, tāpat arī nereti ir ribu lūzumi, deguna un žokļa savainojumi un lūzumi. Tiek traumētas arī rokas un kājas, ieskaitot to lūzumus. 

"Vēlam izbaudīt notikumiem un patīkamām emocijām bagātu vasaru, tomēr vienlaikus neaizmirst arī par piesardzību un būt uzmanīgiem, lai skaistos un pozitīvos mirkļus neaizēnotu negadījumi un savainojumi. Viens no veidiem, kā iespējams sevi pasargāt ir nelaimes gadījumu apdrošināšana. Būtiski, ka apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem ir viens no lētākajiem personu apdrošināšanas veidiem, tomēr tā sniedz ievērojamu finansiālu drošību apdrošinātajiem cilvēkiem. Apdrošināšanas polisē iespējams iekļaut dažādus apdrošināšanas segumus, pēc katra klienta izvēles," norāda Viktors Gustsons, "Compensa Life" filiāles Latvijā vadītājs.

"Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle"
Vienības gatve 87h, Rīga
Tālrunis 67606939
E-pasts: info@compensalife.lv
www.compensalife.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)